Explozie prevenită pe strada Cazaban de către pompierii din cadrul ISU Crişana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectil din al Doilea Război Mondial
Proiectil din al Doilea Război Mondial

Membrii echipajului pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana" au intervenit de urgenţă azi în jurul orei 14, unde un orădean a găsit un proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial. Din fericire, pompierii au intervenit la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Un orădean de pe strada Cazaban a sunat astăzi la numărul de urgenţă 112, cu puţin timp după ora 14, după ce a găsit o bombă în curtea casei sale, în timp ce săpa un şanţ pentru scurgere.

„Muniţia a fost găsită de un cetăţean în timpul efectuării unor săpături la un şanţ de scurgere pe strada Cazaban. Bomba de aruncător de calibru 120 mm, provenită din cel de-al doilea război mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată de către echipajul pirotehnic al ISU în condiţii de siguranţă", spune locotenent Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana".

Cei care găsesc astfel de proiectile sunt sfătuiţi de pompieri să sune imediat la 112 şi să nu încerce să le desfacă sau să le depoziteze, deoarece riscul ca acestea să explodeze este foarte mare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite