Detalii incredibile: interlopul Adrian Hladii nu a vrut să se sinucidă. Cine l-a ascuns mai multe zile, de ce s-a agăţat de pervaz şi unde plănuia să fugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Hladii a omorat-o pe Dalia Duca
Adrian Hladii a omorat-o pe Dalia Duca

La aproape două săptămâni de când o crimă oribilă, petrecută la Oradea, a îngrozit întreaga ţară, ies la iveală noi informaţii. Unde s-a ascuns interlopul Adrian Hladii şi cine sunt cei care l-au ajutat sunt întrebări la care anchetatorii caută încă răspuns.

În dimineaţa zilei de 15 martie, mai multe focuri de armă au fost trase pe strada Barcălui din Oradea. Au fost persoane care nu au reacţionat la auzul lor, scandalurile în zonă fiind ceva cu care se obişuiseră, în timp ce alte persoane au ieşit în stradă şi au asistat la scene demne de un film.

Adrian Hladii (39 de ani), cunoscut în lumea interlopă ca Adi Grasu, venise cu flori la iubita lui, Dalia Duca (24 de ani). A văzut negru în faţa ochilor când la poartă a ieşit tânăra însoţită de un bărbat. Fără să aştepte explicaţii, Hladii a scos pistolul şi a început să tragă. L-a nimerit în umăr pe Gheorghe Zaharia, bărbatul cu care Dalia era în casă, cel pe care tânăra îl angajase ca să o apere chiar de Hladii.  Dalia a fost aruncată cu forţa în maşina interlopului care, cu sânge rece, i-a tras două gloanţe în cap, după care a plecat cu maşina, în mare viteză.

Câteva ore mai târziu, maşina a fost găsită abandonată pe malul stâng al Crişului Repede, cu trupul neînsufleţit al Daliei înăuntru. Oradea. Sâmbătă seara, poliţiştii au descins la adresa respectivă, cu mandat de percheziţie. I-a însoţit şi Raluca, soţia interlopului criminal. Când au încercat să intre în dormitor, poliţiştii nu au putut deschide uşa. I-au cerut soţiei lui Hladii să o deschidă, însă femeia le-a spus că uşa nu are cum să fie închisă. Prin găurile de sticlă ale uşii, poliţiştii au văzut umbre care se mişcă, iar când au intrat în cameră l-au văzut pe Hladii, care, în încercarea de a scăpa, stătea agăţat, cu o mână, de pervazul de la geam. A încercat să se balanseze şi să sară pe balconul de la etajul trei, însă nu a reuşit. Anchetatorii susţin că nu a încercat nicio clipă să se sinucidă, ci să scape. Din păcate, scenariul nu i-a reuşit. S-a auzit un urlet şi o cădere puternică. Rănile suferite în urma căderii i-au fost fatale.

image
apartament

Foto- Timea Naghi

Potrivit primelor rezultate ale necropsiei, Hladii a suferit multiple ruputuri de oase, în special la coloana cervicală şi la cea lombară. Chiar dacă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor susţin că nu s-au găsit urme de împuşcare, alte surse au cu totul o altă părere. Hladii ar fi suferit răni la mâna stângă, răni ce ar proveni de la alice, aşa explicându-se şi urmele de sânge găsite în locul în care criminalul a abandonat maşina şi cadavrul tinerei de 24 de ani.

„ În scaunul autoturismului s-au găsit mai multe alice, şi în mâna lui. Urmele de sânge descoperite la faţa locului nu pot proveni de la nişte răni superficiale sau de la zgârieturi”, au precizat surse din anchetă.

Încă se investighează traseul parcurs de Hladii în cele trei zile, dar şi cine sunt complicii care l-au ajutat să se ascundă. Informaţiile de până acum arată că, după ce a abandonat maşina, şi după ce a trecut pe celălalt mal al Crişului Repede, Hladii s-a dus spre şosea de unde a fost luat cu maşina, şi ascuns. A stat acolo doar o zi, după care a fost mutat într-o altă locaţie, undeva în afara oraşului. Fără ştirea celor care-l ascundeau, Hladii a părăsit locaţia respectivă şi a intrat în apartamentul din Oradea. Potrivit aceloraşi surse, criminalul ar fi urmat să părăsească ţara, el apelând la o persoană care urma să vină, să-l preia şi să-l treacă vama.

În ce priveşte modul în care a fost găsită masina abandonată, cu trupul neînsufleţit al Daliei, situaţia pare una destul de stranie. Cel care a anunţat numărul maşinii a fost un bărbat care urma să plece spre Timişoara, dar care se plimba pe malul Crişului, pentru că mai avea de aşteptat ore bune până când avea programată plecarea.

„ Este ciudat, într-adevăr, dar omul a decis să se plimbe pe malul Crişului, în zona respectivă. A observat petele de sânge şi maşina. Şi-a sunat un prieten din Timişoara şi i-a spus unde este şi ce vede. Amicul i-a recomandat să sune la Poliţie. După ce s-a apropiat de autoturism şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi şi-a sunat un alt prieten. Şi acesta i-a spus să sune la Poliţie. Atunci a sunat la 112. Când a comunicat numărul autoturismului, am intrat toţi în alertă”, a declarat aceeaşi sursă.

image

Relaţia Daliei cu Hladii era una zbuciumată, lucru confirmat atât de vecini sau prieteni, cât şi de către anchetatori. Interlopul o ameninţase în mai multe rânduri, fata fiind şi agresată. Dalia nu a sesizat niciodată Poliţia cu privirea la aceste aspecte. Însă, pe numele tinerei au fost depuse mai multe plângeri sau reclamaţii, niciodată ea nefiind victimă. Tânăra urma să fie trimisă în judecată, după ce s-a certat cu un bărbat pentru un loc de parcare, bărbatul fiind muşcat de ureche de către fată.

În zilele următoare, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor ar putea finaliza ancheta, fiind aşteptaţi să iasă public cu mai multe informaţii, informaţii ce ar trebui să aducă mai multe lămuriri în acest dosar.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite