Descoperire şocantă în penitenciar. Un tânăr s-a spânzurat cu cerşaful din celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detinutul a fost gasit mort Foto-Arhiva
Detinutul a fost gasit mort Foto-Arhiva

Un deţinut din Penitenciarul Oradea, arestat preventiv pentru omor, s-a sinucis. Toma Lajos Miklos, aflat în arest preventiv, fiind acuzat de omor, s-a sinucis în baia din celulă.

Bărbatul era acuzat că în luna septembrie a anului trecut a omorât, alături de alte trei persoane, o bătrână din comuna Micula, judeţul Satu Mare. Iniţial, Miklos şi ceilalţi trei au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare de către Tribunalul Satu Mare, dar Curtea de Apel Oradea a desfiinţat sentinţa şi a dispus rejudecarea cazului la Satu Marre.

Pentru că era în evidenţe cu probleme psihice, pentru care lua tratament, Toma era încarcerat la secţia de infirmerie a Penitenciarului. Sâmbătă seară, în jurul orei 22, bărbatul a mers să facă duş şi pentru că nu a ieşit minute bune, colegul lui de celulă s-a dus să-l verifice şi l-a găsit spânzurat. Acesta l-a anunţat pe agentul supraveghetor şi pe asistentul medical de serviciu, care a început manevrele de resuscitare.

“La ora 22.20 a fost apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la 22.30, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire la ora 23.20, s-a constatat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Alina Bîrda. Totodată, reprezentanţii Penitenciarului au informat Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză.

“La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a mai spus Bîrda.

Pe de altă parte, o anchetă internă s-a demarat şi la Penitenciarul Oradea pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului.

 Familia decedatului a fost anunţată de către conducerea Penitenciarului Oradea. La fel, au fost anunţaţi judecătorul de supraveghere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
 

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite