De anul viitor câinii din Oradea, care au peste 6 luni, ar putea fi sterilizați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sterilizarea tuturor câinilor din Oradea. Aceasta este inițiativa municipalității orădene, inițiativă care va fi supusă la vot consilierilor locali în ședința din luna iulie, până atunci urmând să fie organizată o dezbatere publică.

Toți câinii din Oradea, care au cel puțin șase luni, ar putea fi sterilizați de anul viitor, asta dacă aleșii locali vor fi de acord cu proiectul propus de conducerea Primăriei. Potrivit proiectului de hotărâre, excepție de la această măsură ar putea face acele animale care sunt bolnave sau bătrâne, cărora această operațiune le-ar putea pune viața în pericol. Totodată, de la sterilizare ar putea scăpa și câinii cu pedrigree destinaţi înmulţirii controlate, dar și acele patrupede ale căror proprietari  refuză sterilizarea. În cazul acestora din urmă, stăpânii vor plăti anual 100 lei/căţel nesterilizat, acești bani revenind întreținerii câinilor de la SOS Dogs și construiii de împrejurimi unde câini să poată fi plimbați. „Proprietarul câinelui nesterilizat va fi obligat să prezinte anual situaţia puilor în cazul în care câinele va fi împerecheat sau dacă nu, o adeverinţă de la medic, din care să rezulte că nu au existat naşteri" a spus Mirela Macra, purtător de cuvânt la primăria Oradea.

În elaborarea proiectului Primăria Oradea s-a consultat cu medicii veterinari din Oradea, fundaţia S.O.S Dogs, cu asociaţiile de proprietari, Asociaţia Chinologică şi cu Direcţia Sanitar Veterinară. Totodată, municipalitatea își propune să adopte măsuri contra abandonului de câini, prin monitorizarea şi inventarierea tuturor patrupedelor şi a intrărilor în oraş. Dacă va trece, proiectul va intra în vigoare la un an după aprobare. Populația cu venit minim va putea beneficia de sterilizarea gratuită a câinelui la sediul S.O.S Dogs.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite