Avocatul Cosmin Moraru, audiat la Curtea de Apel Oradea după cinci luni de când este suspectat că şi-a ucis soacra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Cosmin Moraru foto Facebook
Avocatul Cosmin Moraru foto Facebook

Avocatul Cosmin Moraru va fi audiat astăzi de către judecătorii Curţii de Apel Oradea. El a fost adus în această noapte în arestul IPJ Oradea, după ce ieri a fost extrădată din Elveţia. Soţia lui, Krisztina Erika Pazurik a fost prezentată, ieri, în faţa completului de judecată, dar a refuzat să facă declaraţii pe motiv că este obosită după cele peste 40 de ore de călătorie petrecute între Elveţia şi Oradea.

După mai bine de cinci luni de la comiterea crimei, avocatul orădean Cosmin Moraru este adus în faţa judecătorilor Curţii de Apel Oradea.  El este principalul suspect în cazul uciderii Paraschivei Wilhan, nimeni alta decât soacra sa.

În acelaşi caz este suspectă şi Erika Krisztina Pazurik, soţia avocatului şi fiica femeii ucise. Krisztina a fost adusă ieri dimineaţă în faţa magistraţilor, dar a declarat că nu se simte în stare să facă declaraţi, motivând oboseala acumulată în timpul extrădării, dar şi probleme de sănătate.

Judecătorii au decis menţinerea mandatului de arestare preventivă pentru zece zile, iar luni urmează să fie audiată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Audierea celor doi soţi este o procedură obligatorie în cazul persoanelor pentru care măsura arestării preventive s-a dispus în lipsă. Ei au fost aduşi în ţară în zile diferite pentru a nu putea să comunice înainte să dea declaraţiile în faţa completului de judecată.

Şi în Elveţia, după ce au fost reţinuţi, cei doi suspecţi au fost ţinuţi separat.Cei doi sunt principalii suspecţi în cazul uciderii Paraschivei Vilhan, mama Kristinei. Omorul a avut loc la începutul lunii decembrie, iar cadavrul femeii a fost găsit în prima zi de Crăciun pe un câmp dintr-o localitate situată la 40 de kilometri de Oradea.

Parchetul Curţii de Apel Oradea a deschis o anchetă, în 5 decembrie, când cei doi soţi precum şi soacra avocatului au fost daţi dispăruţi. În locuinţa lui Cosmin Moraru anchetatorii au găsit pete de sânge, iar vecinii au declarat că l-au văzut transportând un sac pe care abia îl ducea. La scurt timp a fost descoperit cadavrul femeii în vârstă de 53 de ani, iar cei doi soţi au fost reţinuţi în Elveţia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite