Inundaţii în Dolj: Jandarmii construiesc diguri în calea inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noapte de foc pentru jandarmii doljenii, care construiesc diguri din saci cu nisip pentru a proteja locuinţele ameninţate de viituri din comuna Grecești. O rupere de nori a generat viituri care au depşit un metru şi jumătate.

Captură video intervenție jandarmi
Captură video intervenție jandarmi

Pentru evitarea inundării gospodăriilor din comuna Grecești și din satele învecinate, ca urmare a revărsării pârâului Rasnic, jandarmii doljeni, alături de localnici, construiesc diguri din saci de nisip. „Vom rămâne alături de oameni și în această noapte,  să ne asigurăm că toți vor fi protejați”, se motivează salvatorii, marcați de suferința localnicilor. 

Inundatiile fac prapad in judetul Dolj, comuna Grecesti, cu satele Grecești, Busu, Gropanele sunt cele mai afectate de inundații.  Pârâul Mașcot din comuna Grecești a distrus parțial un pod, iar mai multe gospodării au rămas izolate. De asemenea, în localitatea Cleanov au fost inundate 2 case și curțile a 8 gospodării. Inundații puternice au fost și în Gorj și Mehedinți, după ploile abundente din ultimele ore. La Drobeta Turnu Severin, mai multe străzi au fost acoperite de ape.  

Este în continuare cod roşu de inundaţii în bazinul hidrografic Raznic din judeţele Mehedinţi şi Dolj. Şi astăzi sunt coduri de vreme instabilă şi ploi, valabile pentru Oltenia, vestul Transilvaniei şi zonele montane aferente. Meteorologii spun că vremea va fi instabilă până în jurul datei de 19 iunie. 

Știri locale



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite