UPDATE Femeia ajunsă ieri în comă după o operaţie de mărire a sânilor a murit azi-noapte în spital. Colegiul Medicilor Iaşi a declanşat o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au ieşeni au încercat să o salveze pe tânără, însă fără succes
Medicii au ieşeni au încercat să o salveze pe tânără, însă fără succes

Mariana Ciubotaru, de 28 de ani, avea şase copii. În ultimii ani a fost supusă la trei intervenţii chirugicale de mărire sau corecţie a sânilor. După ultima operaţie i s-a făcut rău şi a fost dusă la spital. Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat şi verifică dacă este vorba despre un caz de malpraxis.

UPDATE, ora 15.20  Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit sâmbătă dimineaţă, în urma unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, făcută la o clinică privată din municipiu, preşedintele Colegiului, Vasile Astărăstoae, calificând cazul drept "bizar" şi "ciudat", potrivit Mediafax.

”Se va analiza atitudinea medicilor în fiecare etapă. Trebuie stabilit în ce măsură intervenţia chirurgicală are legătură cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar şi curios. Înrăutăţirea stării de sănătate s-a produs din senin, la mai multe ore după intervenţie”, a precizat Astărăstoae.

De asemenea, Poliţia Iaşi a deschis dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă.

UPDATE, ora 12.00 Femeia care a murit din cauza operaţiei la sâni este membră a unei cunoscute familii ţigăneşti din Iaşi. Soţul acesteia este Belgian Tănase, în prezent dat în urmărire generală.

UPDATE, ora 10.10 Pe durata internării la Spitalul de Neurochirurgie, Mariana Ciubotaru a fost supusă unui examen computer tomografic, a declarat, pentru adevarul.ro, Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti. Acesta a mai menţionat că investigaţia nu a scos la iveală detalii care să explice starea gravă a femeii.

În paralel, Colegiul Medicilor s-a sesizat în acest caz şi în baza necropsiei care se va efectua cel mai probabil luni se va stabili dacă poate sau nu fi vorba de malpraxis.

Trupul neînsufleţit al femeii se află încă la Spitalul de Neurochirurgie urmând a fi preluat şi dus la Institutul de Medicină Legală cel mai probabil în cursul zilei de mâine.

Femeia a ajuns la spital cu o ambulanţă ieri, în jurul orelor prânzului. Suferise un stop respirator iar medicii au resuscitat-o şi transferat-o la Spitalul de Neurochirurgie. Asta pentru că suferea de un edem cerebral, adică o acumulare în exces de apă la nivelul creierului.

Starea tinerei s-a înrăutăţit, iar la Spitalul de Neurochirurgie, Mariana Ciubotaru a suferit încă un stop respirator. A fost resuscitată încă o dată, însă azi-dimineaţă, în jurul orei 4.00, organismul i-a cedat. Medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

Urmează să fie efectuată o necropsie pentru a se elucida misterul morţii tinerei. Ieşeanca era mamă a şase copii iar bărbatul ei lucra în străinătate, au spus rudele adunate ieri la spital.

Joi dimineaţă, Mariana Ciubotaru a suferit o operaţie de corecţie a implantului de silicon. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de medicii clinicii private OminiClinic, mai exact de medicul Lucian Popa.

Printr-un comunicat de presă remis ieri, reprezentanţii clinicii au precizat că pe durata intervenţiei totul a decurs normal. Aceştia şi-au manifestat "regretul" cu privire la acest incident.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite