UPDATE VIDEO O femeie din Iaşi, mamă a şase copii, a intrat în comă după o operaţie de mărire de sâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii efectuează o intervenţie chirurgicală pentru implantarea de silicoane FOTO Adevărul
Medicii efectuează o intervenţie chirurgicală pentru implantarea de silicoane FOTO Adevărul

O tânără de 28 de ani din Iaşi a fost adusă în stare gravă la Spitalul "Sfântul Spiridon" din cauza complicaţiilor apărute în urma unei operaţii de mărire de sâni.

UPDATE, ora 15.30: Starea pacientei s-a înrăutăţit. Medicii de la Spitalul "Sf.Spiridon" au decis s-o transfere, în jurul orei 15.00, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi deoarece investigaţiile au condus la suspiciunea de "posibilă ruptură de anevrism cerebral". Conducerea OminiClinic a trimis un comunicat de presă în care îşi exprimă "părerea de rău cu privire la acest incident în evoluţia postoperatorie".

UPDATE, ora 14.00: Tânăra ajunsă în stare gravă la urgenţe a rămas gravidă imediat după operaţia de implant, făcută în urmă cu patru ani, iar medicul care o operat-o spune că au fost necesare din această cauză două operaţii de recorectare a formei sânilor. Ultima a avut loc ieri. "I s-a făcut ieri o operaţie de corectare a implanturilor, care era necesară. Astăzi dimineaţă au survenit complicaţii şi am sunat la Ambulanţă. A fost supravegheată pe timpul nopţii şi nu a fost nici o problemă. Dimineaţă au apărut convulsii şi a intrat în stop respirator. Nu-mi explic de ce", a declarat medicul estetician Lucian Popa.

UPDATE, ora 13.30: Femeia este mama a şase copii, de etnie rromă, şi se află la a treia operaţie estetică. Soţul ei este plecat în străinătate. Zeci de persoane de etnie rromă s-au adunat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi. Medicul care a condus operaţia de corecţie a sânilor, Lucian Popa, le-a spus colegilor de la "Spiridon" că nu-şi poate explica din ce cauză au apărut complicaţiile.

Femeia a fost adusă de Serviciul de Ambulanţă Iaşi în stare la comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi astăzi, în jurul orei 12.00.

Zeci de persoane de etnie rromă s-au adunat în faţa secţiei în care a fost internată pacienta. Urmăriţi imagini cu reacţiile lor:

Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a intrat în stop respirator la o altă clinică medicală din Iaşi. Tânara a fost supusă în cursul zilei de ieri unei operaţii de implant de silicoane.

Starea ei s-a agravat drastic în cursul zilei de astăzi, 1 februarie, iar personalul medical a fost nevoit s-o resusciteze şi să apeleze Serviciul de Ambulanţă.

"Deocamdată ne preocupă rezolvarea situaţiei acute a pacientei, ulterior sa stăbilim cauzele stării în care se află. Şansele de a ieşi din comă, în condiţiile în care a fost resuscitată imediat, sunt mari. Sperăm într-o evoluţie favorabilă, dar prognosticul rămâne în continuare rezervat. În 15 ani de experienţă am mai avut situaţii de pacienţi care, după ce au avut anumite intervenţii medicale, au ajuns la Urgenţe cu starea agravată. Am solicitat clinicii toată documentaţia pacientei, aşteptăm s-o primim, pentru a ne lămuri ce a condus la această stare", a declarat Diana Cimpoeşu, medic coordonator SMURD Iaşi.  

Potrivit primelor informaţii, intervenţia chirurgicală a avut loc la OminiClinic, o unitate medicală privată din Iaşi. Femeia de 30 de ani ar fi solicitat medicilor de acolo o operaţie de corecţie a formei sânilor, nemulţumită de rezultatul primei operaţii estetice.

Secţia de chirurgie plastică a acestei clinici este coordonată de medicii Theodor Motruc şi Lucian Popa.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite