Un tânăr a cerut 90.000 de euro familiei unei eleve dispărute, deși nu știa unde se află fata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El a șantajat familia fetei, amenințând că dacă nu va primi banii o va trimite pe fată să se prostitueze în străinătate.

Caz de șantaj rezolvat de judecători
Caz de șantaj rezolvat de judecători

În vara anului 2021, o fată de 17 ani a dispărut din centrul de servicii sociale „Ion Holban” Iași. Se întâmpla pe 27 iulie, iar până pe 10 august ancheta dispariție a cam bătut pasul pe loc.

Pe 10 august însă, un tânăr de 19 ani a contactat pe Facebook familia fetei, anunțând că minora se află la el. În schimb, el cerea 90.000 de euro pentru eliberarea ei, altfel o va trimite să se prostitueze în străinătate.

Membrii familiei au anunțat imediat poliția, care a aflat numărul telefon al santajistului. A răspuns bunica sa, care a spus că nepotul său nu este acasă şi nu are idee dacă se află în vreo relaţie de concubinaj cu vreo fată.

În aceeaşi zi, după câteva ore, de pe acelaşi cont de Facebook, tânărul a solicitat chiar poliţiştilor cei 90.000 de euro în schimbul eliberării minorei pe care nici măcar nu o cunoștea.

„Joaca de-a gangsterul s-a terminat repede. Fata a fost găsită de poliţişti pe 11 august. Aceasta plecase din centru de bunăvoie şi nu păţise nimic. Anchetatorii au avut o surpriză atunci când l-au identificat pe Goldan. Acesta nu împlinise încă 19 ani şi era el însuşi elev, la liceul tehnologic special „Vasile Pavelcu”, unde se pregătea în meseria de tâmplar.

Se afla în grija tatălui şi bunicii sale, fiind cunoscut ca un băiat cuminte şi liniştit. Medicii Institutului de Psihiatrie Socola aveau să aprecieze că tânărul prezenta un intelect liminar, cu un coeficient de inteligenţă de doar 75, ceea ce însemna că nu putuse să conştientizeze în întregime gravitatea faptei săvârşite”, potrivit Ziarului de Iași.

Judecătorii au aperciat că acesta nu reprezintă un pericol public și că fiind la prima faptă penală merită o pedeapsă blândă. El a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Decizia poate fi atacată cu apel.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite