Tertipul folosit de familia Fenechiu pentru a scăpa de plata prejudiciului din dosarul „Transformatorul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia fostului baron liberal Relu Fenechiu a obţinut suspendare pe o perioadă nedeterminată a executării silite prin care se încearcă recuperarea prejudiciului din dosarul “Transformatorul”, în cadrul căruia fostul ministru a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

După ce un birou de executori judecătoreşti a obţinut executarea silită împotriva familiei lui Fenechiu, membrii acesteia au intentat mai multe acţiuni prin intermediul cărora încearcă să scape de plata prejudiciului. Una dintre aceste acţiuni a fost intentată de către soţia lui Relu Fenechiu, Mariana, cea care a solicitat, la finele anului trecut, împărţirea averii pe care o deţine împreună cu soţul ei.

Vineri, 22 mai, magistraţii Judecătoriei Iaşi au suspendat pe termen neprecizat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj. În decizia judecătorilor ieşeni nu este precizat şi un termen până la care justiţia urmează să realizeze partajul dintre cei doi soţi. În cadrul aceleaşi acţiuni, Mariana Fenechiu a solicitat şi acordarea unui ajutor public judiciar, ce se acordă de către stat în cazul persoanelor foarte sărace, care nu pot plăti taxele pentru procesele deschise.
În acest caz, este vorba de taxa de timbru, pe care Mariana Fenechiu a invocat că nu o poate achita. Solicitarea soţiei lui Fenechiu a fost respinsă însă de către judecători.

Prejudiciul din dosarul “Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, prin intermediul lichidatorului judiciar. Fenechiu se află în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, acolo unde îşi execută cei cinci ani de puşcărie primiţi în acest dosar. Alături de el se află şi fratele său, Lucian Fenechiu, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă în acest dosar.

Mai puteţi citi:

FOTO Cununie politico-economico-religioasă cu efecte pe termen lung. Cum funcţionează filiera Nichita-Fenechiu-Dascălu-PF Daniel la Iaşi

Transformatoarele au lăsat pe întuneric imperiul lui Fenechiu. Afacerile cu statul care l-au îmbogăţit pe baronul liberal

Daniel Şandru, politolog: „Seriozitatea” domnului Fenechiu şi „strângerea de inimă” a domnului Nichita

Ascensiunea şi decăderea lui Fenechiu. Traseul de la bişniţar la înalt demnitar

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite