Spitalele din Iași care asigură urgențele medicale în minivacanța de 1 Decembrie

0
Publicat:

Începând cu data de 30 noiembrie, foarte mulți români vor avea parte de zile libere, până luni, 4 decembrie. Astfel, având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat lista spitalelor care vor asigura urgențele medicale.

Spitalul ,,Sf. Spiridon" Iași SURSĂ Ahriva Adevărul
Spitalul ,,Sf. Spiridon" Iași SURSĂ Ahriva Adevărul

Conform informațiilor oferite, există trei unități medicale care vor asigura urgențe medicale prin intermediul Unităților de Primire Urgențe, la nivelul județului Iași.

Care sunt spitalele la care pot apela ieșenii

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis că în perioada 30 noiembrie - 30 decembrie, ieșenii se vor putea adresa Spitalului Clinic Județean de Urgențe ,,Sf. Spiridon", Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sf. Maria" și Spitalului Municipal Pașcani. Totodată, cei care se prezintă la alte unități sanitare din județul Iași, pot consulta graficul grăzilor accesând link-ul următor: https://dspiasi.ro/informatii-utile/garzi/

La nivelul județului Iași există și dăuă maternități care asigură urgențele medicale. Este vorba despre Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ,,Elena Doamna", în ziua de 1 decembrie 2023 și de Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginceologie ,,Cuza Vodă" în zilele de 30 noiembrie, 2 decembrie și 3 decembrie 2023.

În municipiul Iași vor fi și două farmacii de gardă, situate în Piața Unirii și pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 44. Totodată, farmacia Galemih din Pașcani, situată pe strada Gării nr. 91 va avea program nonstop.

Ce se întâmplă cu concediile medicale și certificatele de deces

În cazul unor urgențe medico-chirurgicale neinternate, concediile medicale se pot acorda de către medicii de familie în prima zi lucrătoare, în baza recomandării medicului care a asista urgența. Pentru persoanele care s-au adresat centrelor de permanență, concediile medicale pot fi eliberate de medicii care au acordat consultația.

Totodată, de menționat este faptul că certificatele constatatoare de deces se eliberează, în această perioadă, de către Serviciul Județean de Ambulanță Iași, Ambulanța Privată Dacomed Iași, Ambulanța Privată For You Med Iași și Ambulanța Privată Med.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite