Şoferiţa care a omorât patru muncitori din Iaşi cere strămutarea procesului

0
Publicat:

La jumătatea lui iunie 2022, șoferița Adina Ghervase din Iași a pierdut controlul autoturismului din cauza vitezei, a lovit o casă şi apoi s-a oprit într-un grup de angajaţi ai Citadin ucigând patru oameni și rănind trei.

Accident Păcurari SURSĂ ziare.com
Accident Păcurari SURSĂ ziare.com

Şoferiţa Adina Ghervase, care este acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat, cere acum strămutarea procesului.

,,Deşi trimisă în judecată pentru patru crime, omor calificat, plus probleme serioase de alcoolemie, inculpata Ghervase arată aceeaşi sfidare pentru familiile victimelor prezente în sala de judecată şi mai cu seamă în momentul prezentării cererii de strămutare a dosarului din Iaşi către Tribunalul Vaslui", a anunţat avocatul Adrian Cuculis. 

Totodată, avocatul mai susţine că această solicitare nu va schimba situaţia inculpatei, care susţine în continuare că nu ea a produs accidentul în care şi-au pierdut viaţa patru persoane. 

Procesul, început la Tribunalul Iaşi

Șoferiţa Adina Ghervase este acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru că a condus cu viteză excesivă pe străzile Iașiului, a pierdut controlul autoturismului marca Alfa Romeo şi a intrat într-un grup de muncitori de la firma municipalității, Citadin Iași, care făcea lucrări semnalizate, pe carosabil.

Totodată, de precizat este faptul că Adina Iuliana Ghervase avea o alcoolemie de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atunci, la faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie.

,,Am fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu victime omeneşti, produs în municipiul Iaşi. În accident a fost implicat un grup de angajaţi care ar fi efectuat lucrări la partea carosabilă, dar şi două vehicule, respectiv un autoturism condus de o femeie în vârstă de 39 de ani şi o autoutilitară oprită pe partea carosabilă. În urma impactului, patru persoane au decedat iar alte trei persoane au fost rănite", transmiteau atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Echipa de muncitori era formată din opt persoane. Doar una a scăpat teafără din accident, patru oameni murind, iar trei fiind răniți. La locul producerii acccidentului au sosit mai multe echipaje medicale, care au acordat primul ajutor victimelor. Din păcate, pentru cei patru lucrători, medicii nu mai putut face nimic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite