Doi jandarmi, martori la un accident în care o șoferiță s-a izbit cu mașina într-un val de pământ VIDEO

0
Publicat:

Doi jandarmi din Galați au fost martori ai unui accident produs pe o șosea din nordul județului. Cei doi au ajutat o femeie să iasă din mașină și au luat primele măsuri de siguranță în zona accidentului.

Jandarmii Florin Chiriță și Mihail Cristea FOTO: Jandarmeria Română
Jandarmii Florin Chiriță și Mihail Cristea FOTO: Jandarmeria Română

Potrivit Jandarmeriei Române, accidentul a avut loc în localitatea Băneasa, județul Galați. Jandarmii Florin Chiriță și Mihail Cristea se aflau în mașină și se întorceau dintr-o misiune. La un moment dat, cei doi au văzut o altă mașină, condusă de o femeie, care iese de pe șosea și lovește un mal de pământ. Imediat, jandarmii au intervenit. 

„Jandarmii au oprit imediat mașina și au mers să verifice dacă sunt victime. La volanul mașinii se afla o femeie. Era speriată și nu putea să dea detalii despre cele întâmplate. Colegii noștri au scos din mașină femeia pentru a-i acorda primul ajutor. Din fericire, nu suferise răni grave, doar o ușoară lovitură la mână. Pentru a elimina riscul unui incendiu la autoturism, jandarmii au scos bornele  bateriei. Pentru că în apropiere era o curbă periculoasă, dar și din cauza carosabilului umed și a urmelor de ulei lăsate de mașina avariată, colegii noștri au luat decizia de a bloca cu autospeciala de serviciu sensurile de mers, până la sosirea echipajului de poliție”, a transmis Jandarmeria Română.

Florin Chiriță și Mihail Cristea au gradul de maior. Ambii sunt absolvenți ai Academiei de Poliție și, în prezent, lucrează la Jandarmeria Galați.

Un jandarm a salvat viaţa unui bărbat care încerca să se sinucidă

Un subofiţer din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş, aflat în timpul liber, a reuşit, pe 19 februarie, să salveze viaţa unui bărbat care voia să se sinucidă. Omul stătea întins pe calea ferată și aștepta trenul.

Florin este plutonier major și lucrează ca subofițer operativ în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș de 16 ani. El era în timpul său liber și se afla alături de familia sa în trafic.

A oprit maşina la o trecere de cale ferată. Atunci a observat o persoană întinsă pe şine. Nu a stat pe gânduri: i-a rugat pe cei dragi să-l aştepte şi a fugit să vadă despre ce este vorba. Era un bărbat, de vârstă mijlocie, conştient, dar aflat într-o stare vădită de supărare care, în momentul în care l-a văzut, i-a spus să plece pentru că el nu mai vrea să trăiască. Colegul nostru şi-a dat seama că este vorba de o situaţie gravă, ce trebuia rezolvată imediat”, a scris pe Facebook, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureş.

Florin a sunat pe loc la 112, solicitând sprijin și păstrându-și calmul, cu empatie și vorbe încurajatoare, a reușit în cele din urmă să-l convingă să se ridice.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite