Se redeschide Spitalul Mobil de la Leţcani, din cauza creşterii intense a ratei de infectare cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca / Adevărul
FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Rata de infectare cu coronavirus creşte într-un ritm accelerat la Iaşi, în municipiu şi în comunele din jurul municipiului.

Autorităţile se pregătesc să deschidă din nou Spitalul Mobil de la Leţcani, din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID-19 din ultimele săptămâni. La Iaşi, în ultimele zile au fost aproape 500 de solicitări pe zi pentru testare la domiciliu, transmite Direcţia de Sănătate Publică. 

„Rata de infectare în secţiile non-ATI COVID a crescut foarte mult. De exemplu, în weekend, rămăseseră foarte puţine locuri, respectiv doar la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am decis să pregătim şi unitatea mobilă de la Leţcani pentru a prelua cazurile. Acum s-a deschis sistemul de încălzire şi se pregăteşte funcţionalitatea lui. Au fost pregătite echipele de medici, personal mediu şi personal de îngrijire, încât mâine, poimâine, în funcţie de creşterea numărului de cazuri, vom începe să internăm şi acolo”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Pacienţii testaţi pozitiv pot părăsi locuinţa doar dacă se deplasează cu maşina personală în interes medical sau cu ambulanţa, care poate fi obţinută prin intermediul medicului de familie. 

La nivelul municipiului Iaşi, rata de infectare a depăşit 8 cazuri la mia de locuitori, iar în comunele din jurul municipiului cifrele se apropie de 15 cazuri la mia de locuitori. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Decizie neaşteptată a unuia dintre cei mai de succes antreprenori români. Renunţă la business pentru un post de bugetar

Afaceristul sibian Alexandru Coman, dispărut de trei luni, a fost găsit mort în pădurea Băneasa din Capitală

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite