Kirill Shevchenko, mare maestru ucrainean de șah, a ales să joace sub steagul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kirill Shevchenko (20 de ani), șahist din Ucraina, a ales să joace sub steagul României, a anunțat Federația Română de Șah.

Kirill Shevchenko va reprezenta culorile tricolorului românesc. Foto Twitter
Kirill Shevchenko va reprezenta culorile tricolorului românesc. Foto Twitter

Kirill a devenit mare maestru în 2017, la doar 14 ani, iar în acest moment este numărul 78 mondial. În 2021 a câștigat medalia de aur cu echipa Ucrainei la Campionatul European de Șah pe Echipe.

Bun venit, Kirill! Suntem mândri că ne-ai ales pe noi!”, a postat Federația Română de Șah, pe pagina oficială de Facebook. „Suntem fericiți și onorați să anunțăm că unul dintre cei mai tineri și mai de perspectivă șahiști din lume, marele maestru ucrainean Kirill Shevchenko, a ales să joace șah sub steagul României”, au anunțat repreșentanții sportului minții din România.

Avem și un sportiv maghiar care joacă pentru România

Decizia lui Kirill Shevchenko vine după ce un alt sportiv cunoscut în lumea șahului, maghiarul Richard Rapport, a ales să reprezinte România. Jucătorul de 26 de ani, aflat pe locul 14 mondial, a lăsat naționala Ungariei și reprezintă România în competițiile internaționale. Medaliat cu argint la Olimpiada din 2014 din Norvegia, Rapport a fost convins de o ofertă venită de la o casă de pariuri.

„Sașa Dragic, miliardar născut în Serbia și proprietar al companiei Superbet, i-a făcut o ofertă irezistibilă de sponsorizare care i-ar da șansa reală să câștige titlul mondial în următorii ani. Ricsi s-a hotărât și a acceptat oferta, care include un viitor loc la masă sub culorile României”, a declarat tatăl lui Richard potrivit hotnews.ro, în iunie 2022.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite