Război total la Iaşi pe ruinele USL. Şedinţă de consiliu judeţean anulată după o "lovitură de palat" ratată de PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii PNL şi PDL în forul legislativ al Iaşiului au părăsit în grup şedinţa de consiliu judeţean programată pentru aprobarea unui proiect vital privind modernizarea aeroportului internaţional.

Cei doi co-lideri de la Iaşi ai fostei alianţe de guvernare, Gheorghe Nichita şi Cristian Adomniţei, au declarat că vor continua să conlucreze pe plan local, în ciuda dispariţiei USL, pentru a finaliza proiecte esenţiale pentru municipiu şi judeţ.

Cu toate acestea, promisiunile declarative de non-combat au fost încălcate cu ocazia şedinţei de Consiliu Judeţean programată marţi, 11 martie, ocazie care consemnează ruperea oficială a USL şi la Iaşi.

Teoretic, pe ordinea de zi se afla un singur proiect, referitor la atribuirea unui teren de 8.168 de metri pătraţi către SC ROMATSA Bucureşti, pentru instalarea de echipamente tehnice necesare funcţionării Aeroportului Internaţional Iaşi, aflat în proces de modernizare.

Grupul consilierilor judeţeni ai PSD a încercat să strecoare pe ordinea de zi, cu 15 minute înainte de începerea şedinţei, un proiect de hotărâre care viza schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui CJ, Victor Chirilă, membru PNL.

În acel moment, atât grupul consilierilor PNL din forul legislativ judeţean, cât şi cel al consilierilor PDL au părăsit sala, iar şedinţa a fost anulată.

Ulterior, şeful CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a ţinut o conferinţă de presă la sediul PNL, acuzând PSD că a început războiul împotriva Iaşiului.

„PSD ignoră apelul meu la dialog, pentru a păstra conlucrarea pentru binele Iaşiului. PSD a ales să-şi bată joc de încrederea pe care ieşenii au pus-o în USL. Decizia PSD de a genera război nu aduce nimic bun ieşenilor. Cei de la PSD vor să ţină Iaşiul sărac, pentru a-l manipula şi a-l ţine feuda lor. Nu-mi doresc război între palate, dar îl voi purta, spre deosebire de predecesorii mei. Lovitura PSD nu a avut succes. Sper ca acest partid să renunţe la aroganţa din timpul lui Năstase”, a spus Cristian Adomniţei.

În replică, şefii PSD Iaşi au trimis un comunicat de presă în care-i acuză pe liberali că au blocat votarea proiectului referitor la aeroport, dar pomenesc în treacăt de tentativa de schimbare din funcţie a vicepreşedintelui liberal.

„Suntem indignaţi de modul în care colegii liberali au procedat pe acest subiect extrem de important pentru comunitatea locală şi judeţeană. Practic, PNL a arătat că, în acest moment, este interesat mai degrabă de jocuri de culise decât de proiectele pe baza cărora au ajuns în Consiliul Judeţean. Este o palmă la adresa ieşenilor din partea domnului Cristian Adomniţei şi a echipei sale din conducerea executivă. Grupul consilierilor PSD Iaşi va cere înlocuirea din funcţie a vicepreşedintelui CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă”, a declarat Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD Iaşi.

Atât în consiliul local, cât şi în consiliul judeţean Iaşi, majoritatea este asigurată de PSD şi PNL. În Consiliul Local, PSD are 13 consilieri, PNL – 6, PDL – 5, iar PPDD – 3.

În Consiliul Judeţean, liberalii deţin doar 11 mandate, faţă de 14 mandate cât numără PSD. PDL are 7 consilieri judeţeni, iar PPDD – 4.

PSD şi PPDD deţin în Consiliul Judeţean Iaşi un număr de 18 mandate, însă nu dispun de majoritate simplă în CJ, cele două partide având nevoie de încă un vot.

Surse din CJ susţin că PSD şi PPDD mizau şi pe sprijinul consilierilor PDL, şapte la număr, pentru schimbarea vicepreşedintelui liberal de CJ Victor Chirilă şi înlocuirea acestuia cu un reprezentant al PPDD.

Tentativa de "lovitură de palat" de la Iaşi a eşuat deoarece şi cei şapte consilieri PDL s-au retras din şedinţă, iar singurul vot necesar pentru asigurarea majorităţii simple n-a putut fi obţinut.

Pe aceeaşi temă:

Alianţa de guvernământ stă să plesnească la Iaşi. Şefii celor două „palate” nu se mai înţeleg nici măcar la momente festive

Nichita şi Adomniţei "se ard" până şi la beculeţele de Crăciun. Liderii USL Iaşi se poziţionează strategic pentru momentul ruperii alianţei de guvernare

Mesaj cu trimitere la Kamasutra al vicelui de la CJ Iaşi: „Am să vă spun şi vouă, cum va fi cu «69»“. Victor Chirilă a fost cercetat de DIICOT pentru sex cu minore

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite