Psihologii despre pistolara din Master Pub: „Este o persoană extrem de vulnerabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii au mai multe ipoteze cu privire la ieşirea violentă pe care Mădălina Hârtopanu a avut-o duminică, la ora 2.00, în Master Pub, când a scos pistolul şi a tras, rănind o tânără. Tânăra este în prezent internată la Socola pentru că imediat după eveniment se afla în stare de şoc.

Psihologii sunt de părere că Mădălina Hârtopanu (25 de ani), tânăra care a scos arma cu bile de cauciuc în momentul în care mai mulţi agenţi de pază ai clubului au intervenit pentru a-l calma pe Ion Hârtopanu, care a devenit violent după ce a fost refuzat de o tânără căreia i-a făcut avansuri, a intrat în stare de şoc şi a acţionat involuntar când a simţit că este în pericol.

Cuţitul şi pistolul, accesorii în club

Starea de şoc poate apărea oricând. Dacă îţi apare ceva ce nu eşti pregătit acţionezi involuntar. Se dezvoltă o forţă inconştientă pe care nu o controlezi. Faptul că ea a reacţionat aşa înseamnă că a perceput un pericol. Orice om emotiv poate reacţiona necontrolat în astfel de stări. La persoanele extrem de vulnerabile poate duce la dezvoltarea unui debut de schizofrenie. În prima fază, când omul are pistol şi intră în pericol nu mai are discernământ pentru câteva minute, reacţionează ca şi cum s-ar afla în transă, nu se recunoaşte pe el. Majoritatea spun «voiam să mă opresc, dar nu puteam»", spune Ioan Gotcă, psiholog la Centrul de Sănătate Mintală „Dr. Ghelerter".

Pistolara din Master Pub, internată la Socola din cauza stresului. Fratele cuţitar este la Neurochirurgie

Cuţitarul din Master Pub este membru al lumii interlope. Vezi în ce scandaluri au mai fost implicaţi interlopii ieşeni UPDATE

FOTOGALERIE Împuşcături şi lovituri de cuţit într-un club de fiţe din Iaşi. Şapte persoane au ajuns la spital UPDATE

Specialiştii spun că este posibil ca tânără să fi suferit şi de o tulburare de personalitate sau să fi dorit să se dea în spectacol.

În cazul acestei tinere poate fi vorba de o tulburare de personalitate care nu are capacitatea de înfrânare în situaţii speciale. Poate a făcut un atac de panică atunci când şi-a dat seama ce a făcut şi să dezvolte stări de anxietate, efecte fobice, insomnie. Sunt două situaţii pentru gestul său: fie a avut o tulburare de personalitate şi nu s-a putut controla, fie a vrut să facă un act de bravură, să se dea artistă, că vine şi le ia apărarea prietenilor ei", spune psihologul Virginia Marinescu.

În prezent, Mădălina Hârtopanu este internată la Pavilionul II Femei la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cum se soluţionează ancheta în acest caz.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite