Primar din judeţul Iaşi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare după ce a primit mită un microbuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii au pronunţat o sentinţă dură în cazul primarului comunei Sireţel, acuzat de luare de mită
Judecătorii au pronunţat o sentinţă dură în cazul primarului comunei Sireţel, acuzat de luare de mită

Sentinţa de condamnare a primarului comunei Sireţel, Gheorghe Ancuţa, nu este definitivă. Edilul a anunţat că o va ataca cu apel.

Alături de Gheorghe Ancuţa, în acelaşi dosar a mai fost condamnat şi Gheorghe Constantinescu, funcţionar în cadrul Primăriei Sireţel, care a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Neculai Lupu, administrator al firmei SC Aprodex SRL, acuzat de dare de mită, a primit trei ani de închisoare cu executare.

“Nu vreau să spun nimic despre acest caz. Vom declara apel”, a spus Gheorghe Ancuţa, primarul din Sireţel.

Potrivit procurorilor anticorupţie, primarul Gheorghe Ancuţa a decis în 2007 să încheie un contract de lucrări cu SC Aprodex din Paşcani, administrată de Neculai Lupu. Deşi firma nu îndeplinea toate condiţiile a câştigat licitaţie pe 17 septembrie 2007 pentru realizarea de „pod şi podeţe pe drumurile comunale".

„Societatea comercială a fost declarată în mod nelegal câştigătoare a licitaţiei cu ajutorul unor membri ai comisiei de evaluare, respectiv Constantinescu Gheorghe, preşedintele comisiei de evaluare şi Hanganu Petru, în condiţiile în care ofertele financiare ale S.C. "Aprodex"S.R.L. depăşeau valoarea estimată a contractului şi valoarea devizului general", se precizează într-un comunicat al DNA.

Pentru a favoriza firma, anchetatorii susţin că Hanganu şi Constantinescu ar fi falsificat mai multe acte. „Constantinescu Gheorghe a depus la autoritatea contractantă (Consiliul local Sireţel) şi a transmis spre publicare în sistemul electronic al licitaţiilor anunţul de atribuire a acestui contract în care a consemnat date nereale în scopul de a ascunde câştigarea licitaţiei de către firma inculpatului Lupu Neculai.În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 212.464,89 lei", susţin procurorii.

Primarul Gheorghe Ancuţa ar fi primit şi el un microbuz în valoare de 42.280 de euro de la firma lui Neculai Lupu pentru ca să suplimenteze valoarea contractului, prelungirea termenului de execuţie, decontarea lucrărilor şi să aprobe acordarea unui avans în valoare de 373.465,02 de lei Bunul ar fi fost înregistrat pe firma primarului şi a soţiei lui, Ancuţa în baza unui contract de vânzare- cumpărare cu valoare zero.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite