PNL Iaşi a decis, în unanimitate, susţinerea unui Guvern construit în jurul PNL, cu un premier liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, a subliniat că actuala criză politică şi guvernamentală trebuie să înceteze, el considerând că soluţia este un guvern PNL-USR-UDMR.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi, întrunit sâmbătă, 6 noiembrie, a adoptat în unanimitate rezoluţia de susţinere a unui guvern construit în jurul Partidului Naţional Liberal, cu un premier liberal.

„PNL s-a angajat în găsirea celor mai bune soluţii pentru combaterea crizei sanitare şi economice provocate de pandemie, pentru plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru susţinerea mediului de afaceri şi pentru identificarea de programe guvernamentale de sprijinire a comunităţilor locale. Un guvern stabil creat în jurul PNL, cu un premier liberal şi o strategie guvernamentală îndreptată către nevoile reale ale cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă. 

De asemenea, înaintea votului, liderul filialei judeţene Iaşi a PNL, deputatul Alexandru Muraru, a subliniat că prima opţiune pentru PNL trebuie să fie refacerea coaliţiei de guvernare cu USR şi UDMR.

„Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Dar această nouă coaliţie trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm şi mai coerent pentru că neînţelegerile care au dus la spargerea alianţei să îşi găsească o rezolvare instituţională, nu politică”, a spus liberalul Alexandru Muraru.

El a declarat că acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului prim-ministrului, iar partidele trebuie să se angajeze să respecte rolul de mediator al şefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate.

„De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancţiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaratii împotriva primului ministru. Nu poţi ca dimineaţa să mergi la şedinţa de guvern cu partenerii de guvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru", afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cazul care i-a împărţit în două tabere pe români. Bărbat fără mască, pălmuit de o femeie într-un autobuz VIDEO

Mister aparent desluşit în cazul zburătorului cu jetpack observat deasupra aeroportului din Los Angeles VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite