Număr record de operaţii la Ortopedia din Iaşi realizate printr-un program naţional de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Secţia de Ortopedie a Spitalului de Recuperare din Iaşi se operează de zor. Medicii de aici au şi câte 2-3 intervenţii de protezare de şold sau genunchi în fiecare zi. Pacienţii beneficiază de aceste dispozitive medicale gratuit, prin programul de endoprotezare derulat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii.

Se operează pe bandă rulantă în Secţia de Ortopedie a Spitalului de Recuperare din Iaşi. Medicii spun că niciodată nu au avut atât de multe intervenţii de acest gen.

Această creştere a operaţiilor se datorează şi unei suplimentări pe care spitalul a primit-o pentru acest program de sănătate. 

‘’Se operează câte 2-3 pacienţi în fiecare zi, ceea ce înseamnă câteva zeci de persoane în fiecare lună. Este foarte mult comparativ chiar şi cu anul trecut. Vorbesc cu medicii şi îmi spun că au foarte multe intervenţii de endoprotezare. Acest lucru a fost posibil pentru că am primit mai mulţi bani prin acest program naţional de sănătate de la Ministerul Sănătăţii’’, spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi. 

Iar de această suplimentare se bucură în primul rând bolnavii. Pentru că în alţi ani fondurile au fost insuficiente, lista de aşteptare se întindea şi pe câte şase luni. Erau 150 de persoane care aşteptau o şansă pentru a putea merge, iar acum şi-au văzut visul împlinit. 

‘’Este foarte greu să stai să aştepţi aşa mult o proteză. Durerile sunt uneori aproape insuportabile, starea de sănătate se agravează în tot acest timp. Ne bucurăm să primim şi noi o şansă la o viaţă mai bună’’, spune o femeie. 

Iar oamenii aşteptau şi câteva luni pentru că puţini sunt cei care şi-ar permite să-şi cumpere singur un astfel de dispozitiv, preţul fiind de aproximativ 5.000 de lei. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Medicină SF la cel mai mare spital de recuperare din Moldova. Sute de pacienţi paralizaţi se înghesuie la robotul-minune care le redă mersul

Cea mai lungă listă de aşteptare de la un spital din Iaşi: bolnavii sunt programaţi peste un an la un aparat SF

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite