Cea mai lungă listă de aşteptare de la un spital din Iaşi: bolnavii sunt programaţi peste un an la un aparat SF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lista de aşteptare a Clinicii de Recuperare Neuromotorie a Spitalului de Recuperare din Iaşi sunt programaţi 1.400 de pacienţi din toată ţara. Aceştia aşteaptă şi câte un an ca să facă şedinţe la robotul de reeducare a mersului celor paralizaţi.

Medicii de la Clinica de Recuperare Neuromotorie din Iaşi se confruntă cu un val de cereri din partea bolnavilor din toată ţara care vor să beneficieze de terapie la cel mai modern robot de reeducare a mersului care se găseşte în această secţie.

Pacienţii cu paralizie a membrele inferioare fac câte 12 şedinţe de câte 20 de minute la aparatul de ultimă generaţie şi spun că simt îmbunătăţiri vizibile. Acesta este şi motivul pentru care telefoanele pentru programări sună continuu.

‘’Avem foarte multe solicitări pentru recuperare la robotul de reeducare a mersului. Zilnic sună şi până la 10 persoane. Fiind un singur aparat de acest gen, lista cu programări este destul de lungă, aproape un an’’, spune Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi. 

Responsabilii de aparat spun că în jumătate de an de când au aparatul au observat progrese majore la mai mulţi pacienţi. 

‘’Am avut pacienţi care la început au venit la noi în cârje sau se sprijineau pe un cadru, iar acum, după şedinţele realizate la robot, merg fără cârje. Sunt extrem de încântaţi. Pentru că s-au văzut aceste rezultate bune, lumea a aflat şi acum suntem puţin depăşiţi. Sună multă lume în fiecare zi’’, spune kinetoterapeutul Ilona Niţică. 

Bolanii la rândul lor sunt supăraţi când află că au de aşteptat apoape un an pentru a beneficia de şedinţele miraculoase. ‘’Este foarte mult. Ar trebui să fie mai multe aparate de acest gen. Eu am făcut acum o serie de şedinţe, iar următoarele le mai am la anul. În tot acest timp, muşchii au de suferit, uit tot ce am învăţat aici’’, spune un pacient. 

Lunar, 100 de persoane beneficiază de şedinţe la robotul de reeducare a mersului. Conducerea unităţii medicale vrea ca în toamna acestui an să cumpere un aparat similar, dar pentru membrele superioare. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Medicină SF la cel mai mare spital de recuperare din Moldova. Sute de pacienţi paralizaţi se înghesuie la robotul-minune care le redă mersul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite