Note ruşinoase pentru concurenţii care au râvnit la şefia vămilor din zona Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Concurenţii care au dorit să ocupe un loc în fruntea vămilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au picat pe capete la concursul organizat pentru posturile libere de conducere din regiunea Moldovei.

Şapte dintre cei 16 înscrişi la concursul pentru conducerea unor vămi din zona Moldovei nici măcar nu s-au mai prezentat la proba scrisă, o situaţie specială fiind la Biroul Vamal de Frontieră de la Aeroportul din Bacău, acolo unde niciunul dintre cei trei înscrişi nu s-a mai prezentat.

Posturile de conducere au fost scoase la concurs deoarece structurile vamale din întreaga ţară au fost preluate de către Autoritatea Vamală Română, după ce, până acum, acestea se aflau sub administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În zona Moldovei, se află vămile de interior Bacău şi Neamţ, respectiv Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceava. 

Printre concurenţii care au picat examenul scris s-au aflat şi persoane care lucrează deja în sistem, în frunte cu actuali şefi. Pentru Biroul Vamal de Frontieră Albiţa au fost declaraţi respinşi toţi cei trei candidaţi, aceştia obţinând punctaje echivalente notelor şcolare de 3.5, 1.3 sau 4.7. De asemenea, la vama Stânca-Costeşti, din judeţul Botoşani, candidaţii au obţinut 1.2 şi 3, în timp ce la Sculeni, în judeţul Iaşi, au fost înregistrate cele mai mici note, acestea fiind de 2.2, 1.9 şi 0.6. La Biroul Vamal din Bacău, concurentul care şi-a dorit să ajungă şef birou vamal a obţinut nota 3.1. 

Punctajul minim pentru promovarea concursului era de 7, însă niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să atingă baremul, iar concursul va fi reluat la o dată ulterioară, care va fi decisă de către Autoritatea Vamală Română. 

Cei mai mulţi dintre concurenţi au transmis că nu vor contesta notele primite, pentru că examenul a fost unul foarte greu, din punctul lor de vedere, aceştia considerând că nota 7 este una foarte greu de obţinut. 

Zvonuri pentru concurs aranjat

În săptămânile premergătoare concursului, în interiorul vămilor din regiunea Moldovei au apărut zvonuri conform cărora examenul ar fi fost aranjat pentru ca anumite persoane să ajungă în fruntea birourilor vamale cu influenţă, însă nicio plângere nu a ajuns la Autoritatea Vamală Română în această speţă. „În urma verificărilor efectuate, vă comunicăm faptul că nu au fost înregistrate plângeri sau sesizări cu privire la aspectele semnalate de către dumneavoastră”, se arată într-un răspuns al Autorităţii Vamale Române, semnat de către secretarul general al instituţiei, la o adresă trimisă de către „Adevărul”. 

De asemenea, unii dintre concurenţii contactaţi de către reporterii „Adevărul” au negat astfel de zvonuri, spunând că, cel mai probabil, este vorba despre o luptă precum cea politică, dorind să nu intre în mai multe detalii şi să rămână anonimi. 

Funcţiile de conducere în cadrul unor astfel de instituţii sunt vânate pentru salariile care se apropie de sume din cinci cifre. Conform documentelor puse la dispoziţie de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), un director general la Direcţia Generală a Vămilor este recompensat cu 8.829 lei net, lunar, iar un şef serviciu poate depăşi suma de 7.000 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Experienţă oribilă în Grecia: „Am rămas fără cazare, suntem cu trei copii mici”. Sfatul care-ţi poate salva vacanţa

În interiorul unei grupări de adolescenţi neonazişti care înfiinţează celule teroriste în Europa şi Statele Unite: Un copil român, membru al reţelei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite