Trei vameşi şi doi poliţişti de frontieră, reţinuţi după percheziţiile de la Leuşeni

0
0
postul vamal leuseni

Trei vameşi şi doi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate marţi, 8 februarie, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni. Ei sunt bănuiţi că au luat mită timp de câteva luni de la transportatori de pasageri şi de colete care nu aveau licenţă, dar şi de la moldoveni care depăşeau termenul de şedere în UE, transmite IPN.

Procuratura Anticorupţie precizează că au fost efectuate percheziţii în birourile de serviciu a nouă poliţişti de frontieră şi trei vameşi. Acţiunile de urmărire penală se desfăşoară în cadrul unei cauze pornite pentru corupere pasivă şi corupere activă. Suspecţii le favorizau trecerea autovehiculelor fără control vamal sau făcând doar un control superficial al autocamioanelor şi autoturismelor încărcate cu mărfuri şi colete.

De asemenea, ar fi luat mită de la moldoveni cu paşapoarte biometrice pentru a le permite traversarea frontierelor spre statele europene şi, respectiv, pentru a le permite deplasarea spre Republica Moldova fără a le fi aplicate sancţiuni pentru depăşirea termenului de şedere în Uniunea Europeană. Mită s-ar fi luat şi de la persoane fizice rezidente şi nerezidente pentru a le permite trecerea frontierei de stat în contextul restricţiilor pandemice.

În total au fost documentaţi nouă angajaţi de la Poliţia de Frontieră pentru comiterea a 64 acţiuni de corupere, sumele variind între 10 şi 200 de euro. Concomitent, au fost documentaţi şi trei angajaţi ai Serviciului Vamal pentru comiterea a 26 de acţiuni de corupere. În acest caz sumele erau cuprinse între 50 şi 200 de euro.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri