Moldova şi România au semnat un plan de fluidizare a traficului transfrontalier

0
0
x

Moldova şi România au semnat Planul comun de acţiuni privind fluidizarea traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei dintre două ţări. Documentul a fost semnat în marja întrevederii trilaterale a conducătorilor autorităţilor vamale şi de frontieră din Republica Moldova, România şi Ucraina, care s-a desfăşurat la punctul de trecere a frontierei dintre România şi Ucraina, Siret-Porubne, transmite IPN.

Potrivit Planului, vor fi implementate mai multe măsuri ce ţin de accelerarea procesului de traversare a frontierei. Va fi supliment numărului de lucrători vamali din cadrul birourilor vamale din România situate la frontiera cu Republica Moldova, vor fi revizuite normele tehnice de interacţiune. Se preconizează şi înaintarea demersurilor către alte instituţii competente în vederea sincronizării acţiunilor necesare pentru fluidizarea traficului prin posturile şi birourile vamale de frontieră.

De asemenea, vor fi iniţiate demersurile necesare pentru implementarea schimbului de date electronice referitor la camioanele goale (eventual şi cu mărfuri) care traversează frontiera moldo-română, pe baza experienţei acumulate în cadrul unui Proiect pilot între autorităţile vamale din Republica Moldova şi România.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri