Motivele care au dus la moartea femeii cu implant de silicoane din Iaşi: „E cea mai întâlnită cauză în situaţiile de malpraxis“

0
0

Medicii legişti au efectuat astăzi necropsia Marianei Ciubotaru, tânăra de 28 de ani din Iaşi care a decedat în urma unei operaţii de corecţie a unui implant de silicoane.

Legiştii au concluzionat că ieşeanca a murit, cel mai probabil, din cauza unei embolii pulmonare. Doctorii susţin că e o complicaţie întâlnită frecvent în urma operaţiilor.

“Tromboza pulmonară sau embolia pulmonară este un cheag de sânge care obstrucţionează o arteră mare. Apare frecvent în urma intervenţiilor chirurgicale. De altfel, embolia pulmonară este cauza cel mai des întâlnită în situaţiile de malpraxis din Statele Unite ale Americii, atunci când se ajunge la judecată”, a explicat profesorul doctor Traian Mihăescu, şef de Secţie la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.

Specialiştii mai spun că embolia pulmonară ar putea fi prevenită prin administrarea unui tratament înainte de operaţie.


Legiştii susţin că vor continua analiza probelor biologice. “A fost efectuat doar examenul macroscopic. În zilele următoare sa va realiza şi cel toxicologic, precum şi cel histopatologic”, a spus pentru adevarul.ro, Diana Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi.

Mariana Ciubotaru a ajuns la spital în urmă cu trei zile imediat după ce suferise la sâni o a treia intervenţie chirurgicală. Ea fusese supusă unei corecţii a implantului la clinica OminiClinic din Iaşi, mai exact la doctorul Lucian Popa. Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4.30 a decedat la Spitalul de Neurochirurgie.

Femeia avea 28 de ani iar în urma ei au rămas şase copii. Ciubotaru făcea parte din clanul ţigănesc “Tănase”  şi era poreclită “Păroasa”. Concubinul acesteia este un cunoscut interlop din Iaşi, Belgian Tănase, zis “Raţă”. Acesta este fugit din ţară fiind dat în urmărire internaţională. Are de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru infracţiuni rutiere.

Familia Tănase, al cărei lider, Cosmos Tănase, se află în arest pentru trafic de droguri, se află în doliu.

“Vreau să plătească cei care mi-au omorât mama”, a zis, astăzi, unul dintre copiii Marianei Ciubotaru.


Femeia va fi înmormântată joi, la Cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri