Locotenentul lui Nichita a încălcat „omerta“ şi l-a trădat pe baronul de Iaşi. Unul dintre apărători: „Avocatul nu este maşină de transportat sifoane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre foştii şefi ai Poliţiei Locale, cercetat în acelaşi dosar cu baronul Gheorghe Nichita, a decis să colaboreze cu anchetatorii oferind declaraţii compromiţătoare pentru primarul-suspendat al Iaşiului.

Un fost colaborator al primarului-suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a uşurat munca procurorilor DNA în dosarul în care baronul este acuzat că şi-a spionat iubita cu ajutorul Poliţiei Locale din oraş. Ştefan Avârvarei, fost şef al serviciului de urbanism din cadrul Poliţiei Locale Iaşi a decis, zilele trecute, să colaboreze cu anchetatorii oferind declaraţii care îl incriminează pe Nichita şi care, susţin surse juridice, vor duce la finalizarea în scurt timp a dosarului.

Sursele amintite au menţionat că Ştefan Avârvarei, cercetat în prezent sub control judiciar pentru abuz în serviciu, şi-a reziliat contractul cu fostul său avocat, Ionel Nechita, şi a încălcat "omerta" stabilită de apărare în acest dosar făcând declaraţii conform cărora ar fi fost constrâns de Nichitza să comită faptele. 

Urmare a declaraţiilor sale, mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale au fost audiaţi la finele săptămânii trecute. La sediul DNA Iaşi a ajuns şi Gheorghe Nichita, însă acesta nu a dat declaraţii în faţa organelor de anchetă. 

Cum influenţează dosarul colaborarea lui Avârvarei 

Ionel Nechita, fostul avocat a lui Avârvarei a precizat pentru "Adevărul" că şi-a reziliat contractul întrucât "avocatul nu este o maşină de cărat sifoane".

"Pârâciosul Avârvarei a creat front de lucru pentru organele de anchetă, fiind audiaţi «un camion de poliţişti» de la Locală, daţi pe listă de «comandirul» lor”, a spus Nechita, pentru corespondentul "Adevărul", care a mai menţionat că decizia lui Avârvarei de a colabora a fost ca un "scurt circuit" pentru el.

Asta pentru că, până la acest moment, strategia de apărare din acest dosar a fost cea de prevalare a dreptului

avarvarei

la tăcere a inculpaţilor. 

La rândul său, contactat telefonic, actualul avocat a lui Avârvarei, Robert Amuntencei, a precizat următoarele: "Avocatul este obligat şi dator să apere şi să reprezinte interesele clientului, şi nu a altor persoane. Am fost plătit în baza unui contract de asistenţă juridică de către client şi nu de către alte persoane pentru a-l supraveghea pe inculpat să nu dea declaraţii. Nu ştiu ce înseamnă «sifon», însă am auzit acest cuvânt pe la penitenciar.”

Tribunalul Bucureşti: control judiciar pentru Nichita

Avocata Sandra Grădinaru, unul dintre apărătorii primarului-suspendat a precizat, la rândul său, că rămâne de văzut dacă decizia de colaborare cu autorităţile a lui Avârvarei va fi sau nu coroborată cu alte probe din dosar. 

Ştefan Avârvarei poate beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei în cazul în care va fi trimis în judecată şi condamnat. El mai este cercetat în acest dosar, pe lângă Nichita, şi alături de fostul director al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, dar şi de Eugen Chişcă, fost şofer personal a lui Nichita. Într-o declaraţie dată la finele trecute presei, Hliboceanu s-a considerat nevinovat. Alături de Hliboceanu, Avârvarei ar fi coordonat întregi echipaje ale Poliţiei Locale pentru a o supraveghea pe amanta lui Gheorghe Nichita, Adina Samson. 

Sâmbătă, Tribunalul Bucureşti a judecat prelungirea arestării la domiciliu în cazul lui Gheorghe Nichita. Judecătorii au stabilit ca Nichita să fie cercetat sub control judiciar însă decizia nu este definitivă putând fi contestată. 

"Este un pas important spre normalizarea situaţiei judiciare a domnului Gheorghe Nichita. Prin această soluţie, instanţa de judecată i-a redat dreptul firesc de a-şi exercita atribuţiile de primar. Domnia sa are doar obligaţia de a nu părăsi ţara fără a anunţa şi obligaţia de a nu lua legătura cu părţile şi martorii din dosar", a spus, pentru "Adevărul", avocatul Marius Striblea, unul dintre apărătorii primarului suspendat. 

CITIŢI ŞI:

Cum îşi minţea Nichita amanta. Femeia i s-a confesat speriată într-o seară: „Mă urmăreşte un Seat negru“

Armata de slugi a baronului Nichita

VIDEO Adina Samson, fosta iubită a primarului de Iaşi, declaraţii extrem de grave despre Nichita: „M-a bătut, m-a ameninţat cu violul şi cu moartea“

De ce a intrat DNA în patul lui Nichita. Legătura dintre blonda primarului Iaşiului, spionajul pe bani publici, mafia din Poliţia Locală şi un dosar penal secret

Armata de slugi a baronului Nichita. Cazuri ratate de politiştii-spioni ai primarului: copilă ucisă în Copou, statui furate din parc

STENOGRAME Primarul Nichita a apelat la un interlop din clanul Corduneanu pentru a-şi identifica amanta

Traseul primarului Gheorghe Nichita: din elev mediocru în mahalaua Dorohoiului, colaborator al Securităţii direct în fruntea PSD şi a Primăriei Iaşi

Cine este blonda lui Gheorghe Nichita. Ascensiunea frumoasei Adina Samson, slăbiciunea baronului de la cârma Primăriei Iaşi

Baronul Nichita este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă. Cum a descoperit-o DNA pe blonda lui Nichita

Cum îşi minţea Nichita amanta. Femeia i s-a confesat speriată într-o seară: „Mă urmăreşte un Seat negru“

Primarul Gheorghe Nichita, cercetat sub control judiciar. Avocatul Striblea: „Nu poţi aresta un om cu acuzaţii derizorii, doar pentru că e lider politic”

UPDATE Primarul Gheorghe Nichita, reţinut 24 de ore de DNA. Baronul Iaşului este acuzat că folosea Poliţia Locală ca să-şi spioneze duşmanii

VIDEO Poliţia Locală Iaşi, garda secretă a baronului Nichita. Cum abuza în văzul lumii instituţia aservită primarului PSD

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite