Învăţătoare din Iaşi, acuzată că le vorbeşte urât elevilor şi că se comportă violent în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii s-au plâns că dascălul are un comportament agresiv în timpul orelor. FOTO: Arhiva Adevărul
Elevii s-au plâns că dascălul are un comportament agresiv în timpul orelor. FOTO: Arhiva Adevărul

O învăţătoare de la o şcoală generală din Iaşi este acuzată că le vorbeşte urât elevilor şi că are un comportament violent la cursuri, părinţii susţinând că asistă cu rândul la ore pentru a se asigura că nu li se întâmplă nimic rău copiilor lor, transmite Mediafax.

Învăţătoarea Zâna Butnaru, de la Şcoala generală "Gheorghe Mârzescu" din Iaşi, este acuzată de către părinţii elevilor de la clasa a treia, la care aceasta predă, că le vorbeşte urât elevilor la ore, îi jigneşte şi îi loveşte.
Părinţii susţin că au solicitat conducerii unităţii de învăţământ schimbarea învăţătoarei de la clasa respectivă, dar că le-a fost refuzată cererea. Unul dintre părinţi a afirmat că fetiţa sa a fost lovită de învăţătoarea respectivă şi că aceasta, de frică, nu vrea să mai meargă la şcoală.

Mai mult, pentru a se asigura că nu li se întâmplă nimic copiilor lor, părinţii au decis să asiste, cu rândul, la ore.
Conducerea Colegiului Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, de care aparţine din această toamnă Şcoala generală "Gheorghe Mârzescu", susţine că ştie despre nemulţumirile părinţilor, dar că le-a solicitat un răgaz pentru a lua o decizie în acest caz.

"Noi am preluat Şcoala generală de la 1 septembrie, deci suntem de puţin timp împreună. Pe 17 septembrie a venit un grup de părinţi cu o solicitare în care prezenta nemulţumirile. Le-am explicat că abia am preluat şcoala şi că este necesar puţin timp ca să văd exact care este situaţia", a declarat Lăcrămioara Alexandrescu, directorul Colegiului tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi. Şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, susţine că a cerut inspectorului de învăţământ primar din cadrul instituţiei să facă verificări în acest caz.

Învăţătoarea Zâna Butnaru predă de doi ani la şcoala respectivă, iar clasa la care ţine cursuri numără doar 14 elevi, întrucât alţi copii s-au mutat la alte clase sau au obţinut transferul la alte unităţi de învăţământ.

Vă mai recomandăm:

Un nou an şcolar, probleme vechi. În câteva sate din Vaslui copiii vor învăţa în dispensarul medical, cantonul silvic sau casă de paiantă

Elevii de clasa I din judeţul Vaslui, uitaţi de Ministerul Educaţiei


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite