Incident aviatic în Iași. O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat de urgență pe o șosea de lângă Miroslava

0
Publicat:

În cursul zilei de joi, 23 mai 2024, un incident aviatic care putea avea urmări grave a pus pe jar echipajele de salvare din Iași. O aeronavă de mici dimensiuni a avut probleme în timpul zborului, iar pilotul a trebuit să ia o decizie de moment.

Avion aterizare forțată Iași SURSĂ FOTO Facebook Stirea de Iasi
Avion aterizare forțată Iași SURSĂ FOTO Facebook Stirea de Iasi

Cel mai probabil este vorba despre o defecțiune care a apărut la aparatul de zbor care a aterizat de urgență în comuna Miroslava, lână municipiul Iași.

Incident aviatic în Iași

În cursul zilei de joi, 23 mai 2024, un incident aviatic care a avut loc în Iași a pus pe jar echipele de salvatori. O mică aeronavă, la bordul căreia se aflau doi bărbați, a aterizat forțat în apropiere de un sens giratoriu din satul Valea Ursului, comuna Miroslava. 

Cel mai probabil, aparatul de zbor s-a defectat iar pilotul a fost nevoit să ia o decizie urgență, aterizând forțat. Cu toate acestea, acesta a reușit să aducă mica aeronavă în siguranță la sol, cele doi persoane care se aflau în interior fiind nevătămate.

Echipajele de salvare s-au deplasat urgent la fața locului

Pilotul a luat decizia de a ateriza pe un câmp de lângă Iași, pe raza comunei Miroslava. Cei care au văzut mica aeronavă au sunat la 112, solicitând ajutorul echipajelor de intervenție.

Cele două persoane, aflate la bordul aparatului de zbor, au scăpat nevătămate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași și un echipaj de pompieri.

„S-au asigurat măsurile specifice pentru o aeronavă de mici dimensiuni aterizată forțat în zona sensului giratoriu de la Valea Ursului din comuna Miroslava. În interior se aflau două persoane de sex masculin, care nu necesită îngrijiri medicale.

La intervenție s-a deplasat o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și o ambulanță din cadrul SAJ Iași”, a transmis ISU Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite