Nu poți să dormi în avion? Care sunt cei patru pași care te pot ajuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un psiholog a dezvăluit într-un un videoclip postat pe pagina sa de Instagram cei patru pași care te pot ajuta să dormi în avion.  

Cum poți dormi în avion FOTO: Arhivă, Adevărul
Cum poți dormi în avion FOTO: Arhivă, Adevărul

„Scaunele sunt înguste și incomode, abia mai este spațiu pentru picioare și, ca să nu mai vorbim, capul îți continuă să se clatine dintr-o parte în alta de îndată ce ațipești", scrie publicația nypost.

Potrivit psihologului Erica Terblanche, modalitatea încercată de a adormi la altitudinea de croazieră este o metodă cunoscută sub numele de „trecerea peste podul alfa”- care demonstrează că „numărarea oilor” nu este doar o poveste. Prin urmare, trebuie parcurși câțiva pași.

„Trebuie să vă întindeți confortabil pe un scaun de zbor și să închideți ochii în timp ce numărați până la 30. După aceea, închideți din nou ochii, numărați până la 30, deschideți-i încă o dată și numărați până la cinci. Apoi închideți complet ochii și concentrați-vă pe respirație. În timp ce cei mai mulți pasageri vor adormi, probabil, după prima încercare, ar putea dura mai mult de un ciclu pentru a adormi complet”, susține  Erica Terblanche. 

Un studiu arată că, zgomotul ambiental din cabină, cum ar fi zumzetul puternic al motoarelor sau oamenii care vorbesc, poate perturba somnul.

Totodată, scaunele inconfortabile și anxietatea de zbor pot contribui la lipsa somnului în timpul zborului.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite