Momentul şocant în care un angajat cade de pe avion: colegii i-au îndepărtat, fără avertisment, scara externă | VIDEO

0
Publicat:

În mediul online a devenit imediat viral un videoclip tulburător, în care se vede cum un bărbat cade din avion după ce scara acestuia a fost mutată şi care ridică întrebări cu privire la securitatea de pe aeroporturi.

Momentul în care angajatul cade din avion, în timp ce colegii lui împig scara, captură video
Momentul în care angajatul cade din avion, în timp ce colegii lui împig scara, captură video

Este vorba despre o înregistrare video a unui incident care a avut loc pe aeroportul din Jakarta, în Indonezia şi care a surprins exact momentul în care un lucrător al companiei aeriene TransNusa Airline cade de pe un Airbus A320.

În clipul care a fost distribuit pe X (fostul Twitter) de către consultantul în aviație Sanjay Lazar se vede cum bărbatul, în timp ce vorbeşte cu echipajul de cabină, se apropie de ușă cu spatele. Prins în conversaţie, el nu a observat că scara nu mai era atașată de aeronavă, și-a pierdut echilibrul și a căzut pe pistă, informează NDTV.  

De asemenea, imaginile au surprins şi un alt membru al personalului de la sol, care, crezând că echipa sa a debarcat din avion, a împins scara cu câteva secunde înainte ca cel aflat în avion să se prăbuşească pe spate pe asfaltul pistei, scăpând mai multe foi de hârtie în acest proces. Pe fundal se aude cum martorii la incident, îngroziţi de cele întâmplate ţipă, în timp ce colegii angajatului de la compania aeriană se grăbescsă îl ajute.

Din primele informaţii, se pare că bărbatul a suferit mai multe răni, dar niciuna nu i-a pus viața în pericol.

Videoclipul a stârnit îngrijorări în ceea ce privește siguranța echipajelor companiilor aeriene și a personalului care lucrează în aeroporturi.

Un utilizator a întrebat: „Cum au reușit să scoată scara externă fără ca ușa (avionului) să fie închisă? Nu este aceasta o procedură standard de bază?! Acesta este cel mai rău coșmar pentru orice personal/echipaj de la sol”.

Potrivit rapoartelor, incidentul a fost cauzat, într-adevăr, de o încălcare a regulilor de aviație, care prevăd explicit că scara mobilă nu trebuie să fie îndepărtată până când ușile aeronavei nu sunt închise.

Autoritățile aeroportului din Jakarta au declarat că investighează accidentul şi că vor luate măsuri preventive pentru a evita cazuri similare pe viitor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite