Ieşenii, aproape mulţumiţi de Târgul de Crăciun. Ce îşi doresc, cu adevărat, de Sărbători

0
Publicat:

Iaşiul a intrat în febra sărbătorilor de iarnă, iar acest lucru se observă atât pe străzile oraşului cât şi în magazine, unde decoraţiunile au început să-şi facă apariţia. Miercuri, 22 noiembrie 2023, în centrul oraşului a fost montat bradul de Crăciun.

Montarea bradului de Crăciun în Iaşi SURSĂ Cristian Hitruc
Montarea bradului de Crăciun în Iaşi SURSĂ Cristian Hitruc

La acest moment au asistat zeci de trecători, care au vrut să vadă ce le-a pregătit municipalitatea anul acesta. Reporterii Adevărul au fost prezenţi la acest eveniment şi au stat de vorbă cu mai mulţi ieşeni.

„Ar trebui un Târg care să atragă turişti"

Cei prezenţi pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, unde a fost montat imensul brad de Crăciun, susţin că Iaşiul are nevoie de un Târg de Crăciun adevărat, cum au alte mari oraşe ale ţării. Astfel, turiştii ar fi atraşi către capitala Moldovei.

Am vrea un Târg de Crăciun mai frumos, mai bogat, ca în alte oraşe ale ţării. Dar, din păcate, pare că nu este posibil acest lucru. Un târg frumos, foarte bine organizat, ar putea atrage foarte mulţi turişti în Iaşi. Nu cred că este posibil să avem ceva ca în Viena, dar măcar ca în Bucureşti, ca în Sibiu, ar putea fi posibil. Loc este, dar noi avem tot ornamentele din anii trecuţi. Este bine şi aşa, e frumos, oferă farmec, dar este loc de mai bine“, este de părere Marian, un ieşean care a asistat la montarea bradului de Crăciun.

Ieşenii îşi doresc un patinoar adevărat

Pe lângă un Târg de Crăciun mai frumos, ieşenii au punctat faptul că îşi doresc, cât mai curând, un patinoar adevărat, la nivel european, care să fie deschis o perioadă mai lungă de timp.

Lăsând Târgul de Crăciun la o parte, ar fi bun şi un patinoar mai mare, care să fie deschis mai mult timp, nu doar când permite temperatura de afară. Vedem că atunci când se deschide patinoarul de la Palas, care este destul de mic, este mereu foarte aglomerat. Deci, ar fi loc pentru un patinoar mai mare. Apoi, vedem şi de Târgul de Crăciun. Patinoarul ar putea fi integrat într-un astfel de Târg de Crăciun“, a precizat Cosmin, un alt tânăr care s-a oprit pentru a vedea cum este montat bradul din centrul Iaşiului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite