Gheorghe Nichita, liberat în dosarul Amanta. Fostul primar al Iașiului, primele declarații: „Merg să îmi văd familia și nepoții“

0
Publicat:

Gheorghe Nichita, fostul primar al municipiului Iași, a fost eliberat miercuri, 22 noiembrie 2023, din Penitenciarul Vaslui. Acesta a fost contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI și a oferit primele declarații, în timp ce se afla în drum spre casă.

Gheorghe Nichita SURSĂ Arhiva Adevărul
Gheorghe Nichita SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform fostului edil de Iași, acesta nu mai are de gând să își continue cariera politică și se va axa pe viața de familie fiind, în acest moment, pensionar.

Merg acasă să îmi văd familia și nepoții. Pe viitor îmi doresc să îmi văd de sănătate și de familie. Nu mă mai interesează politica, nici nu se poate să mă mai intereseze, vă dați seama, dar opinia publică mă interesează în continuare. Deocamdată sunt pensionar. Toată această suferință nu a fost fără sens, are un sens și ea. Când ieși dintr-un penitenciar și mergi spre casă, gândurile tale sunt la ai tăi și încerci să te obișnuiești cu atmosfera de familie. Nu te gândești atât de departe, ar fi absurd. La urma urmei, suntem oameni și nu putem să sărim de la o etapă la alta, de la o durere atât de mare la bucurii. Este de treabă, încetul cu încetul”, a declarat Gheorghe Nichita, conform bzi.ro.

Nichita părăsește Penitenciarul Vaslui

Tribunalul Vaslui a respins miercuri, 22 noiembrie 2023, contestația procurorilor la decizia de liberare condiționat a fostului edil, condamnat în dosarul „Amanta”.

,,În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b ) Cod procedură penală rap. la art. 587 Cod procedură penală) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie si Casaţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1543, pronunţată la data de 17 octombrie 2023 de Judecătoria Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Ia act că persoana privată de libertate a fost asistată de apărători aleşi. Definitivă. Pronunţată, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţe, conform art.405 alin.1,2 C.p.p., azi, 22 noiembrie 2023”, au transmis magistrații.  

Fostul edil al Iașiului, Gheorghe Nichita, a fost încarcerat în luna august a anului 2022, în Penitenciarul Vaslui. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Amanta". Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de folosirea resurselor și angajaților Poliției Locale Iași pentru spionarea amantei sale, pe atunci angajată în Primăria Iași.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite