Gheorghe Nichita, fost primar al Iașiului, iese din închisoare. Apelul procurorilor la eliberarea condiționată, respins

0
Publicat:

Veste importantă pentru fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita. Tribunalul Vaslui a respins miercuri contestația procurorilor la decizia de liberare condiționat a fostului edil, condamnat în dosarul „Amanta”. Decizia este definitivă, fostul edil urmând să fie eliberat.

Gheorghe Nichita SURSĂ FOTO Andrei Luca, Adevărul
Gheorghe Nichita SURSĂ FOTO Andrei Luca, Adevărul

Conform informațiilor apărute până în prezent, acest lucru urmează să se întâmple chiar în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie 2023. 

Nichita părăseste penitenciarul după ce a fost încarcerat în august 2022

Fostul edil al Iașiului, Gheorghe Nichita, a fost încarcerat în luna august a anului 2022, în Penitenciarul Vaslui. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul ,,Amanta". Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de folosirea resurselor și angajaților Poliției Locale Iași pentru spionarea amantei sale.

Potrivit DNA, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Nichita a abuzat de funcția de primar și l-a determinat pe fostul șef al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Astfel, resursele materiale și umane ale Poliției Locale Iași au fost folosite în mod defectuos.

În perioada menționată au fost efectuate activități de investigație în teren sau de supraveghere operativă a amantei fostului primar. De menționat este faptul că Gheorghe Nichita are interdicția de a ocupa funcția de primar pentru o perioadă de cinci ani de zile din momentul în care iese din închisoare.

,,În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b ) Cod procedură penală rap. la art. 587 Cod procedură penală) respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie si Casaţie-Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.1543, pronunţată la data de 17 octombrie 2023 de Judecătoria Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Ia act că persoana privată de libertate a fost asistată de apărători aleşi. Definitivă. Pronunţată, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţe, conform art.405 alin.1,2 C.p.p., azi, 22 noiembrie 2023”, au transmis magistrații.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite