FOTO Lucrări de amploare şi restricţii de circulaţie pe un drum judeţean din Iaşi distrus de alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mijlocul acestei săptămâni au demarat intervenţiile la drumul judeţean 248A, care asigură legătura între comunele Voineşti şi Ţibana. Tronsonul a fost distrus de puternice alunecări de teren.

Un tronson de drum care îngreuna traficul rutier pe DJ248A a intrat în reparaţii. Costurile ajung la 1,2 milioane de lei pentru reparaţii şi refacerea carosabilului. Potrivit oficialilor Consiliului Judeţean Iaşi, în timpul reparaţiilor se va circula cu restricţie în zona unde vor fi efectuate lucrările.

„Este posibil ca din cauza utilajelor, să fie blocată temporar o bandă de circulaţie. Pentru fluidizarea circulaţiei se va apela la semaforizare locală astfel încât să se poată recurge la circulaţie alternativă“, a transmis Eliza Chirica, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.

În urmă cu aproximativ o lună o porţiune din drumul judeţean 248A, la ieşirea din comuna Voineşti spre Ţibana s-a surpat, terenul continuând să alunece. Plenul Consiliului Judeţean a aprobat suma de 1.2 milioane lei pentru reparaţii şi refacerea carosabilului.

Totodată, preşedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa, a solicitat sprijin de la Guvern din fondul destinat calamităţilor pentru extinderea lucrărilor în vederea consolidării întregului versant.

Citeşte şi:

Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite