Evaluarea Naţională 2021. Şapte note de 10 la Iaşi. Cele mai multe note maxime din zona Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: haihuiin2.ro
FOTO: haihuiin2.ro

Şapte note de 10 au fost obţinute de elevii din judeţul Iaşi la Evaluarea Naţională 2021, înaintea contestaţiilor.

Rezulttele la Evaluarea Naţională 2021 au fost afişate pe site-ul edu.ro. Judeţul Iaşi se află pe primul loc în zona Moldovei în ceea ce priveşte cele mai multe note de 10, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, în ultimii ani. 

Elevii care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională din acest an sunt de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Tg. Frumos şi Colegiul Naţional Iaşi, numărul acestora fiind posibil să crească, după contestaţii. 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2021 IAŞI

Când pot depune contestaţie la Evaluare Naţională 2021 şi care este procedura

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât şi prin mijloace electronice. Cererea de contestaţie va fi însoţită de o declaraţie-tip, în care candidatul menţionează faptul că a luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 iulie.

Urmează admiterea la liceu

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (24 iulie).

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Saga unei familii de imigranţi turci din Germania care şi-a ajutat băieţii să devină furnizori pentru ISIS: „Mamă, trimite-mi bani”

Premierul Cîţu, faţă în faţă cu prima moţiune de cenzură. De câte voturi mai are nevoie PSD ca să demită Guvernul

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite