Evaluare Naţională 2021. Patru elevi au luat nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea Naţională la Braşov FOTO adevărul

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională sunt afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât şi prin mijloace electronice. Cererea de contestaţie va fi însoţită de o declaraţie-tip, în care candidatul menţionează faptul că a luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (24 iulie).

VEDETI AICI REZULTATELE 

Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2021. Elevi din Constanţa, absenţi la prima probă

Evaluarea Naţională 2021. Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care intră în examene

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite