Moţiunea PSD împotriva lui Cîţu, respinsă. Câte voturi mai trebuiau pentru demiterea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu se bazează pe sprijinul colegilor din Coaliţie. FOTO Inquam Photos
Florin Cîţu se bazează pe sprijinul colegilor din Coaliţie. FOTO Inquam Photos

Guvernul condus de Florin Cîţu rămâne în funcţie după ce Opoziţia a strâns doar 201 voturi împotriva actualei Puteri şi doar unul „pentru”. 33 de voturi mai trebuiau să strângă PSD şi AUR pentru a-l trimite acasă pe actualul premier.

UPDATE 201 voturi „pentru” demiterea Guvernului Cîţu au fost înregistrate. Opoziţia mai avea nevoie de 32 de voturi, adică de sprijinul unui partid de forţa UDMR. Doar un vot a fost împotriva demiterii lui Cîţu.

UPDATe Marcel Ciolacu: Aţi pierdut încă o dată. 17 este mai mare decât 16. Domnule Cîţu, mai aveţi tupeul să le spuneţi românilor cât de bine o duc, cât de bine le este copiilor fără alocaţii mărite. Mai puteţi să le spuneţi agricultutorilor că sunt fericiţi când îşi aruncă recoltele pe câmp. Opriţi sarabanda împrumuturilor. Ştiţi cât va plăti ficcare nou născut ca urmare a împrumuturilor făcute de voi. Domnule Orban, unde mai sunteţi? Nu vă mai ascundeţi în lojele VIP. ci ascundeţi-vă de DNA. 

UPDATE Florin Cîţu, premierul României: Din 28 septembrie o să fie şi mai rău pentru dumneavoastră. Vom tranşa şi competiţia din PNL. Guvernarea merge foarte bine. Coaliţia merge foarte bine şi e unită, pregătită să guverneze cel puţin opt ani de zile. Românii nu cred din ceea ce spuneţi. .

UPDATE Liderul senatorilir, Lucian Romaşcanu, citeşte moţiunea de cenzură. Romaşcanu i-a ironizat pe cei din USR PLUS şi din PNL. „Le mulţumesc acelor colegi din USR PLUS care şi-au întrerupt concediul de maternitate ca să vină la moţiune”, le-a transmis Romaşcanu.

**

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat o variantă foarte optimistă a voturile pe care va reuşi să le strângă Opoziţia la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„PSD este în integralitate, nu este nicio absenţă. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă şi era sub tratament, dar vine la această moţiune. Am înţeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliaţi au anunţat. Presupun că vor fi voturi şi de la minorităţi. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moţiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18”, spune Marcel Ciolacu, luni, la TVR1.

Distribuţia voturilor arată însă că PSD, AUR şi neafiliaţii ar strânge însă doar 204 voturi, iar acest lucru doar în condiţii de mobilizare la maxim. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite