Rezultate Evaluarea Naţională 2021 Bucureşti. Câţi elevi din Capitală au luat nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deocamdată, Ministerul Educaţiei nu a transmis date centralizate privind rezultatele obţinute de către elevi, iar rezultatele sunt anonimizate. SURSA FOTO vremeanoua.ro
Deocamdată, Ministerul Educaţiei nu a transmis date centralizate privind rezultatele obţinute de către elevi, iar rezultatele sunt anonimizate. SURSA FOTO vremeanoua.ro

Primele rezultate ale examenului au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei la ora 10.00. În Bucureşti, 13 elevi au obţinut media 10.00. Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Primele rezultate ale examenului au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei la ora 10.00, mai repede decât era anunţat iniţial. În Bucureşti, 13 elevi au obţinut media 10.00. 

Rezultatele la Evaluarea Naţională, publicate anonimizat

În conformitate cu regulamentul GDPR, privind protecţia datelor personale, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicaţia informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de matematică, în momentul predării lucrării scrise.

Când pot depune contestaţie la Evaluare Naţională 2021 şi care este procedura

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29, respectiv 30 iunie, atât fizic cât şi prin mijloace electronice. Cererea de contestaţie va fi însoţită de o declaraţie-tip, în care candidatul menţionează faptul că a luat la cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Potrivit Ministerului Educaţiei, rezultatele finale vor fi afişate în data de 4 iulie.

Urmează admiterea la liceu

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16 – 22 iulie conform Ordinului ME nr. 3721/23.04.2021 şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (24 iulie).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite