E oficial: blocul din Dancu a explodat din cauza unei ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii evacuaţi din blocul explodat în satul Dancu
Locatarii evacuaţi din blocul explodat în satul Dancu

Procurorii au primit expertiza realizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă din Petroşani care confirmă rezultatele preliminare ale pompierilor şi anume că cele 26 de apartamente ale blocului din Dancu au fost zguduite pe 25 februarie de o deflagraţie din cauza locatarului Dănuţ Bâtă care şi-a aprins o ţigară după ce a lăsat aragazul pornit.

Ancheta în cazul exploziei blocului din Dancu de pe 25 februarie s-a încheiat. În urma verificărilor, procurorii au primit o expertiză care stabileşte cu exactitate modul în care a avut loc deflagraţia care a afectat 26 de apartamente, a avariat 7 autoturisme şi a accidentat două persoane.

Astfel, s-a constatat că Dănuţ Bâtă, locatarul de la apartamentul 8 al blocului avariat, a lăsat aragazul pornit, iar după mai multe ore de la acumularea gazelor naturale şi-a aprins ţigara, moment în care s-a produs explozia.

Verdict în explozia blocului din Iaşi: locatarul de la 1 şi-a aruncat vecinii în aer supărat că n-a reuşit să vândă un televizor UPDATE

Explozia din Dancu: două victime, 27 de locuinţe şi 7 maşini avariate după evaluarea finală a pompierilor ieşeni FOTO

„Cauza evenimentului s-a datorat acumulării de gaz metan în apartamentul numărul 8 din scara C şi apariţiei sursei de aprindere. Ca sursă de aprindere se menţionează flacăra provenită de la rechizitele de fumat, brichetă şi ţigaretă aprinsă, folosită de locatarul Bâtă Dănuţ", spune Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Omul vinovat de explozia de la Iaşi, "un locatar beţiv si recalcitrant". Şi-a ameninţat vecinii "că-i face"

Dosar penal după explozia blocului de locuinţe din Iaşi

Amintim că în seara zile dei 24 februarie, în jurul orei 23.00, Bâtă s-a întors acasă şi a decis să-şi pună capăt zilelor, supărat că nu a putut vinde un televizor.

Explozie violentă într-un bloc din Iaşi: 16 apartamente distruse

E.ON Gaz despre explozia din Iaşi: „Cel mai probabil un aragaz a fost lăsat nesupravegheat"

Imagini cu apartamentele distruse de explozie la Iași

Pentru a-şi pune planul în aplicare, Bâtă a dat drumul la aragaz şi a scos siguranţele electrice din tablou, conştient că s-ar putea produce o explozie. A stat în bucătărie cât să se intoxice, dar la un moment dat, plictisit că gazele nu-şi fac efectul, s-a dus să se culce.

În jurul orei 5.00 dimineaţa, Bâtă s-a ridicat din pat şi s-a dus în bucătărie să-şi aprindă o ţigară. Momentul a coincis cu producerea deflagraţiei.

Bărbatul a fost trimis după gratii iniţial pentru 29 de zile, iar ulterior i-a fost prelungită arestarea.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite