DNA a descins la Apele Române, după scandalul cu ospătăriţa angajată inginer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderi mascaţi / FOTO: romania-actualitati.ro
Descinderi mascaţi / FOTO: romania-actualitati.ro

Tot în această dimineaţă, Florin Cîţu a anunţat că va trimite Corpul de Control la Apele Române Iaşi, pentru o anchetă amănunţită.

DNA a deschis în această dimineaţă la Apele Române, după ce scandalul cu ospătăriţa angajată inginer la ABA Prut-Bârlad a luat amploare. 

Conform surselor Recorder, Direcţia Naţională Anticorupţie a descins, astăzi, la sediul Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), după dezvăluirile legate de numirile politice de la această instituţie. Potrivit aceloraşi surse, au fost ridicate documente care au legătură cu angajările  din ultima perioadă. Directorul general interimar al ANAR nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia, iar purtătorul de cuvânt s-a limitat să spună că "la solicitarea organelor de urmărire penală, ANAR a predat o serie de înscrisuri".

Simona Iancu a fost angajată trei zile la o primărie din judeţul Suceava, pentru a putea fi detaşată la Apele Române. Chiar dacă are studii superioare în domeniul Chimiei, Simona Iancu nu a reuşit să răspundă unor întrebări simple, pentru un inginer care ar trebui să salveze România de inundaţii. Tânăra nu ştie care este unitatea de măsură a debitului de apă, care mal este stângul şi care e dreptul sau după ce lege funcţionează Administraţia Naţională Apele Române. 

Directorul ABA Prut - Bârlad, Petru Avram, a declarat  că  treaba tinerei detaşate este să primească date din teren, să le introducă în sistem şi să le trimită altora. Nu este treaba ei să ştie detalii tehnice, de ele se ocupă echipele şi responsabilii de la faţa locului, a ţinut să precizeze Avram.

Neştiinţa tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteaţă, , director tehnic la Apele Române, ABA Put-Bârlad, care pentru „tupeu” a fost pur şi simplu înlăturat din funcţie. Metoda, una subtilă: desfiinţarea postului. 

Administraţia bazinală ABA Prut - Bârlad acoperă şapte judeţe, iar zona este printre cele mai afectate de inundaţii din toată ţara. Simona Iancu a fost angajată la dispecerat, în cadrul Serviciului de Apărare Împotriva Inundaţiilor.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ospătăriţa care apără România de inundaţii. Nu ştie nici măcar cum se măsoară debitul unui râu VIDEO

Reacţia lui Florin Cîţu după ce a aflat că la Apele Române a fost angajată ca inginer o ospătăriţă care nu ştie nici măcar cum se măsoară debitul unui râu 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite