Despăgubiri uriașe cerute de familiile muncitorilor uciși de o șoferiță beată

0
Publicat:

Familiile victimelor unui accident rutier petrecut la Iași, în noaptea de 16/17 iunie, cer despăgubiri de zece milioane de euro de la șoferița vinovată, dar și de la firma de asigurări și de la firma unde lucrau muncitorii în miez de noapte, pe o șosea din oraș.

Accidentul petrecut la Iași, în noaptea de 16/17 iunie. FOTO Diana Cimpoeșu
Accidentul petrecut la Iași, în noaptea de 16/17 iunie. FOTO Diana Cimpoeșu

Femeia vinovată de accident a discutat din nou cu procurorul de caz și cu avocații implicați în dosar, după ce încadrarea juridică a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat. Aceasta și-a schimbat încă o dată declarațiile, de această dată pretinzând că nu își amintește detalii din noaptea respectivă.

„Nu știu ce să vă povestesc. Cât timp nu știu despre ce vorbiți, îmi vine să râd. Vreau să știu în ce cont trebuie să virez banii”, a declarat Adina Ghirvase, în fața procurorului. 

Șoferița care a urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice declarase inițial că în noaptea accidentului se afla acasă și că s-a uitat la desene animate, împreună cu copilul său, până când a adormit. De asemenea, aceasta a spus în faţa procurorilor că a aflat despre respectivul accident de la televizor şi că în acea seară ieşise din casă doar pentru câteva cumpărături. 

„În principal, discutăm de despăgubiri de peste zece milioane de euro, solicitate de către rudele celor patru victime decedate în accidentul unde șoferița conducea cu peste 150 km/h și sub influența băuturilor alcoolice. Despăgubirile vor fi solicitate atât de către familiile celor decedați, cât și de către familiile celor răniți și de către cei din urmă, atât de la firma la care lucrau, de la asigurător, dar și de la șoferița care a provocat accidentul. Având în vedere schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor calificat, probabil că șoferița riscă până la închisoare pe viață”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru „Adevărul”. 

Șoferița avea discernământ

După ce au observat că șoferița își schimbă declarațiile și că nu se consideră vinovată de producerea accidentului, anchetatorii au decis că Adina Ghirvase trebuie să fie consultată de un medic psihiatru, acesta din urmă ajungând la concluzia că femeia avea discernământ în momentul accidentului, iar pe foaia de observaţie, medicul a notat faptul că Ghirvase suferă de tulburare de personalitate de tip emoţional instabil şi că femeia nu avea niciun regret pentru cele întâmplate, pentru victime sau pentru familiile acestora. 

Astfel, procurorii au decis schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Arestul preventiv a fost prelungit pentru Adina Ghirvase, pe o perioadă de încă 30 de zile, până la mijlocul lunii septembrie. 

Patru persoane și-au pierdut viața, iar alte patru au supraviețuit accidentului petrecut în noaptea de 16/17 iunie în municipiul Iași, după ce Adina Ghirvase a urcat băută la volan, a circulat cu o viteză uriașă prin oraș, a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un grup de muncitori care lucrau la un canal de pe stradă. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite