Copii săraci, ajutați la Iași să înceapă școala cu rechizite noi. Sunt români sau refugiați din Ucraina

0
Publicat:

Începutul anului școlar ar trebui să aducă bucurie toate familiile din România, Cu toate acestea, există și persoane pentru care acest moment este o adevărată cumpănă. Și anul acesta, copiii din familii defavorizate din Iași vor fi ajutați.

Rechizite SURSĂ Arhiva Adevărul
Rechizite SURSĂ Arhiva Adevărul

Pentru ca acest moment, atât de important pentru cei mici, să fie depășit cu mai multă ușurință de părinții care au o situație financiară mai precară, Primăria Municipiului Iași va organiza o acțiune prin care sute de copii vor primi ajutor.

Aproximativ 700 de copii vor avea rechizite pentru noul an școlar

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială Iași, va organiza o nouă acțiune cultural-caritabilă, intitulată ,,Copii de nota 10". Aceasta se adresează elevilor din familiile defavorizate, din clasele 0 până la cei de clasa a Vlll-a, ce au domiciliul în municipiul Iași.

Acțiunea va avea loc duminică, 10 septembrie 2023, începând cu ora 11, în Copou, mai exact în Parcul Expoziției. Acolo sunt așteptați aproximativ 500 de copii din familiile din Iași, dar și 200 de copii din familiile ce provin din Ucraina și s-au refugiat în capitala Moldovei. 

Ce conțin pachetele oferite de autoritățile locale

Cei aproximativ 700 de copii vor primi pachete în valoare de câte 170 de lei. Prin această acțiune, municipalitatea încearcă să le asigure celor mici rechizitele necesare înainte de începerea noului an școlar.

Astfel, fiecare elev care va fi prezent în Parcul Expoziției din Copou va primi un rucsac cu o carte și rechizite școlare. În ghiozdanul fiecărui elev se va regăsi un penar, stilou cu rezerve, pixuri, creioane, set de pensule, bloc de desen, caiete dictando și de matematică dar și alte obiecte necesare unui elev pe parcursul unui an de școală.

Totodată, organizatorii au anunțat că elevii vor putea asista și la un spectacol pregătit special pentru ei. Este vorba despre un scurt moment artistic, asigurat de către Ateneul Național din Iași.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite