Compartiment special la Iaşi pentru bolnavii psihic condamnaţi la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Triaj a Spitalului Socola Iaşi
Clădirea Triaj a Spitalului Socola Iaşi

În secţia exterioară Bârnova a Spitalului de Psihiatrie Socola va funcţiona de la 1 mai un Compartiment de Îngrijiri Paleative pentru bolnavii cu afecţiuni cronice aflate în stadiu terminal.

Ieşenii care suferă de boli psihice în formă severă, cum sunt cei diagnosticaţi cu Alzheimer, vor primi îngrijire medicală specială în cadrul unui Compartiment de Îngrijiri Paleative care va funcţiona la secţia din Bârnova a Spitalului Socola de la 1 mai.

Experimente pentru tratament anti-Alzheimer în laboratorul de fizică din Iaşi FOTOGALERIE

Acesta va avea o capacitate de 40 de paturi, iar suferinzii vor fi îngrijiţi de trei medici cu pregătire în paleaţie şi 10 asistente care vor urma cursuri speciale imediat după Paşte.

Colţ de rai pentru copiii condamnaţi la moarte

„Centrul va fi amenajat pe un etaj întreg al Secţiei de Psihiatrie Bârnova, saloanele vor avea câte trei şi patru paturi. Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea acestui compatiment datorită faptului că foarte multe persoane suferă de Alzheimer şi de boli psihice cronice. Compartimentul se va face prin transfer de paturi, nu se contruieşte nimic", spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite