Ce au în plus ouăle de prepeliţă faţă de cele de găină - explicaţia nutriţionistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ouăle de prepeliţă, deşi mai mici de cinci ori decât ouăle obişnuite, au numeroase beneficii pentru organism. Conţinutul de proteine este aproximativ egal, uşor mai ridicat chiar în oul de prepeliţă. Cât despre vitamine, ouăle de prepeliţă conţin în cantitate mai mare următoarele vitamine: B12, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic şi folat.

Ouăle de prepeliţă sunt cunoscute ca având numeroase beneficii pentru organism, fiind renumite pentru proprietăţile curative pe care le au. Greutatea medie a unui ou de prepeliţă este de 10 grame, faţă de 50 de grame cât are un ou de găină.

Observăm că este de cinci ori mai mic, însă specialiştii spun că chiar şi aşa, este mai bogat în vitamine. Oul de prepeliţă furnizează 158 de calorii/100 g, spre deosebire de oul de găină, care are 143 de calorii/100 g. Conţinutul de proteine este aproximativ egal, uşor mai ridicat chiar în oul de prepeliţă.

‘’Lipidele sunt cele care aduc uşoara diferenţă de calorii dintre cele două tipuri de ouă. Astfel, oul de prepeliţă conţine 11 grame de lipide la 100 de grame de produs, spre deosebire de oul de găină care are 10 grame de lipide pentru aceeaşi cantitate de produs. Mai mult, cantitatea de colesterol din oul de prepeliţă este de 844 mg/100 g, spre deosebire de oul de găina care conţine 372 mg/100 g. Aşadar, oul de prepeliţă nu doar că are în compoziţia sa colesterol, dar acest compus este conţinut în cantitate mult mai mare comparative cu oul de găină. Se recomandă ca aportul zilnic de colesterol, pentru un adult, să nu depăşească 300 mg’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Cât despre vitamine, ouăle de prepeliţă conţin în cantitate mai mare următoarele vitamine: B12, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic şi folat. În ceea ce priveşte mineralele, ouăle de prepeliţă se remarcă printr-un conţinut mai bogat în fier, fosfor, zinc, mangan şi seleniu. 

‘’Cele două tipuri de ouă conţin cantităţi similare de vitamina A, B6, E, K şi nu conţin vitamina C. Ouăle de prepeliţă conţin în canitate mai mare următoarele vitamine: B12, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic şi folat, in timp ce oul de găină conţine o cantitate mai mare de vitamina D’’, încheie nutriţionistul Adina Rusu. 

Specialiştii recomandă ca ouăle de prepeliţă să nu fie consumate în exces. 

Vă mai recomandăm:

De ce este considerată banana fructul cu cea mai proastă reputaţie în cazul curelor de slăbire

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite