Cazare în Iași la pelerinajul Sfintei Parascheva. Prețurile au crescut considerabil. „Este ca la Cluj, la Untold“

0
Publicat:

Aproape 100.000 de persoane s-au rugat deja la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, de pe data de 7 octombrie 2023, până miercuri, 11 octombrie 2023. În acest moment, susțin oamenii din turism, este foarte greu de găsit cazare în capitala Moldovei.

Cazări Iași SURSĂ FOTO Pixaby și Primăria Municipiului Iași
Cazări Iași SURSĂ FOTO Pixaby și Primăria Municipiului Iași

Astfel, pe lângă faptul că este un prilej de rugăciune, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la 14 octombrie este și un prilej de câștig pentru oamenii din turism. Prețurile cazărilor au crescut considerabil în comparație cu cele înregistrate în alte perioade ale anului. 

Cât costă să te cazezi în Iași, trei nopți, în perioada pelerinajului

Consultând site-urile de profil, putem descoperi că au mai rămas foarte puține cazări disponibile în Iași. Totodată, consultând lista de prețuri, putem vedea că, pentru trei nopți de cazare, un apartament cu o cameră, baie și bucătărie, costă 1.600 de lei, în perioada 11 octombrie - 14 octombrie 2023. Verificând perioada de după Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, observăm că prețul pentru același apartament este de 1.250 de lei. 

,,Prețurile au crescut considerabil, acesta este momentul din an când la Iași sosesc cei mai mulți turiști. Vorbim despre turism religios, despre pelerinii care au nevoie de cazare, deoarece foarte mulți dintre ei rămân în Iași și după ce s-au rugat la Sfânta Prascheva. Este normal ca tarifele să crească în această perioadă, la fel cum se întâmplă și în Cluj-Napoca, pe perioada festivalului Untold. Îmi permit să fac această comparație, chiar dacă ea pare puțin deplasată, fiind două evenimente total diferite", a precizat Bogdan Diaconu, agent de turism ieșean. 

Pensiunile, pline până la refuz

Cele mai căutate, în această perioadă, sunt pensiunile din oraș. Acestea oferă cele mai accesibile prețuri și pachete avantajoase pentru pelerini. Cu toate acestea, este greu să mai găsești cazări disponibile în această perioadă.

,,Pensiunea noastră are șapte camere și toate sunt rezervate. Au fost date în urmă cu aproximativ trei luni. Prețul unei camere, pentru o noapte, este de 300 de lei, în care includem și mic dejun. Încercăm să le oferim pelerinilor tot confortul pentru că un pelerinaj, o coadă de câteva ore, este foarte obositoare. Este adevărat, acesta este cel mai bun moment din an pentru pensiunile și hotelurile din Iași", a precizat Loredan, proprietarul unei pensiuni din centrul Iașiului. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite