Câinii părăsiţi umplu padocurile din ţară. „Suferinţa lor este foarte mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adăpostul pentru câini Miroslava
FOTO: Adăpostul pentru câini Miroslava

Criza din ultima vreme afectează şi lumea animalelor, spun specialiştii, pentru că din cauze financiare, adăposturile pentru animale din ţară sunt umplute, deoarece ce stăpânii îşi părăsesc animalele.

Fenomen alarmant în lumea animalelor, în special a câinilor, în ultimii ani, în România: tot mai mulţi câini sunt abandonaţi la marginea oraşelor, iar aceştia ajung mai apoi să umple padocurile, în aşteptarea unui nou stăpân. 

Mână în mână cu acest fenomen, este însă fenomenul adopţiilor, cei mai mulţi dintre români preferând să cumpere un câine de rasă, în timp de mii de suflete se sting în padocurile care devin neîncăpătoare.

„Pandemia şi greutăţile care ne apasă în ultimul timp.au afectat foarte mult şi lumea iubitorilor de animale din România. Multitudinea de probleme medicale a venit mult peste noi din cauza banilor. Se ştie că în ultimul timp este foarte greu să adopţi un animal, pentru că majoritatea proprietarilor de animale nu înţeleg ce înseamnă să adopte un câine”, a declarat Ioan Ancuţa, medic veterinar din Iaşi. 

Medicul ieşean le recomandă iubitorilor de animale vizite la padocurile din ţară, pentru a salva cât mai multe animăluţe de la suferinţă.

„Padocurile din judeţ sunt greu accesibile, spun oamenii, dar nu este aşa, e foarte uşor să dai un telefon, să faci o vizită cu copilul sau cu familia, vine şi medicul veterinar. Câinii de acolo sunt deparazitaţi cu produse de calitate, sunt microcipaţi, le au pe toate. Suferinţa lor de acolo e foarte mare şi putem face un bine. 

Vizitaţi cât de curând puteţi voi oricare padoc din ţara asta, pentru că a îngriji un animăluţ nu e greu, din punctul meu de vedere, ca şi medic. Trebuie făcute deparazitările la 3 luni, să vorbeşti cu un medic periodic. Vă invit să faceţi paşi repezi către un padoc, pentru că acei câini sunt pregătiţi să vină acasă cât mai repede. Dar nu oricum, ei trebuie vaccinaţi, deparazitaţi, pentru că sunt foarte multe boli care se transmit de la câine la om şi invers”, a mai spus Ioan Ancuţa. 

Reprezentanţii padocurilor din Iaşi caută zilnic stăpâni pentru zecile de animăluţe care aşteaptă o nouă familie. 

„Leia este o căţeluşă simpatică, dar timidă. Viaţa pe străzi şi lipsa de empatie a oamenilor au lăsat urme adânci în sufletul său, trăind încă trauma căţelului nedorit şi fugărit. Ar vrea să primească o mângâiere, dar îi este teamă să se apropie. Are nevoie de o persoană cu foarte multă răbdare, care să îi recâştige încrederea. Ajutaţi-ne să îi găsim omul potrivit!”, se arată într-unul dintre anunţurile adăpostului de la Miroslava, lângă Iaşi. 

leia

Leia / FOTO: Adăpostul pentru câini fără stăpân Miroslava

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Război în Ucraina. Lupte crâncene pentru eliberarea estului ţării. „Uber-ul“ artileriei ucrainene, coşmarul ruşilor VIDEO

Rusia ameninţă NATO cu măsuri „militaro-tehnice” în cazul unei aderări a Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite