Angajată a Primăriei Pașcani, trimisă în judecată pentru trafic de influență. A primit 45.000 de euro

0
0

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Iași a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Monicăi Oneață, inspector în cadrul Compartimentului Secretariat-Registratură din Primăria Municipiului Pașcani.

Direcția Națională Anticorupție
Direcția Națională Anticorupție

Monica Oneață este învinuită că a comis infracțiuni de trafic de influență, în formă continuată, respectiv 13 acte materiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii că în perioada septembrie 2019 - iulie 2021, angajatul primăriei ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sumele totale de 37.100 euro și 37.900 lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani „și că îi va determina pe aceștia să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul instituției menționate mai sus, obținerea unor autorizații de construire, a avizelor sau a altor documente necesare construcției unor imobile, încadrarea în grad de handicap și obținerea pensiei aferente”, potrivit DNA.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru inculpați în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de cumpărare de influență.

"În prezența apărătorilor aleși, cei patru inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, respectiv 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor", mai arată DNA Iași.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite