Adolescent din Iași, anchetat pentru că a pipăit o tânără pe stradă. Ce riscă acesta

0
Publicat:

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din Iași, a ajuns după gratii pentru că a pipăit o tânără în zonele intime, pe stradă, în plină zi. Ea trecuse pe lângă el, pe o alee pietonală, când a fost agresată.

Agresiunea sexuală are ca țntă majoritar femeile SURSA Shutterstock
Agresiunea sexuală are ca țntă majoritar femeile SURSA Shutterstock

Agresiunea sexuală a avut loc în luna august, pe o alee pietonală din Iași, în plină zi. Deși în primă fază judecătorii au decis arestarea preventivă a tânărului, avocatul lui a contestat măsura, iar instanța a revenit asupra deciziei și a dispus control judiciar.

Fata a cerut ajutorul polițiștilor

Agresiunea sexuală a avut loc pe 29 august 2023, în jurul orei 11.30, iar cei doi tineri, de 18, respectiv 17 ani, nu se cunoșteau, scrie ziaruldeiasi.ro.

Imediat după producerea agresiunii, tânăra a sesizat polițiștii, povestind cele întâmplate.

Poliţiştii au fost sesizaţi de o tânâră, în vârstă de 18 ani, din judeţul Iaşi, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de o persoană necunoscută, faptă care s-ar fi petrecut pe o alee pietonală de pe raza municipiului Iaşi", transmite IPJ Iași.

În urma verificărilor făcute, polițiștii au dat de urma agresorului: un tânăr de 17 ani, tot din Iași.

Pe 10 septembrie 2023, adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de viol și a fost introdus în arestul IPJ Iaşi.

Tânărul a fost prezentat Parchetului

A doua zi, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi cu propuneri legale, instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Avocatul tânărului a contestat, însă, măsura arestului preventiv. Judecătorii au admis și l-au plasat pe adolescentul de 17 ani sub control judiciar. 

Prădătorul din Capitală

Un bărbat care a agresat sexual trei femei în lift şi le-a deposedat de bani şi diverse bunuri, în Sectorul 6 al Capitalei, a fost prins de poliţişti. 

„La data de 25 august 2023, în jurul orei 20,50, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 21 a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie, în vârstă de 27 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în liftul blocului în care locuieşte, din Sectorul 6, un bărbat ar fi agresat-o sexual”, precizează DGPMB într-un comunicat transmis Agerpres. 

Câteva minute mai târziu, o altă femeie, în vârstă de 38 de ani, a anunţat Poliţia că în timp ce se afla în lift, în aceeaşi zonă, un bărbat a agresat-o sexual, după care a deposedat-o, prin violenţă, de geanta în care avea un laptop şi mai multe bunuri personale.

Aproape de miezul nopţii, bărbatul a mai agresat o femeie, în vârstă de 33 de ani, tot în lift, şi a deposedat-o, prin violenţă, de 150 de lei. 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 21 au demarat de îndată verificările şi, la scurt timp, bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost identificat şi depistat, acesta fiind condus la sediul de poliţie în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 6, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de „agresiune sexuală” şi două infracţiuni de „tâlhărie”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.  

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite