13 români reţinuţi după ce au furat utilaje agricole şi autoturisme de 1,5 milioane de euro din Franţa şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Românii acţionau pe raza Uniunii Europene, mai ales în Italia şi Franţa şi aduceau autoturismele sau utilajele în România.

Mai mulţi români au fost reţinuţi joi, 10 februarie, după ce, timp de cel puţin patru ani, ar fi furat utilaje agricole şi autoturisme din Italia şi Franţa, de la diferite persoane fizice sau juridice. 

Ulterior, aceştia, direct sau prin interpuşi, ar fi introdus utilajele în România, după ce, în prealabil, ar fi falsificat documentele de provenienţă sau de proprietate ale acestora şi le-ar fi comercializat, către diverse persoane fizice sau juridice interesate. 

Documentele falsificate ar fi fost prezentate autorităţilor din România, în vederea trecerii frontierei de stat şi ulterior înmatriculării/autentificării utilajelor/autoturismelor, după ce, în prealabil, ar fi fost modificate (şterse şi reinscripţionate) seriile de şasiu.

Prejudiciul estimat de către autorităţi este de aproximativ 1.500.000 de euro.

„În cadrul acţiunii, la data de 9 februarie a.c.,  au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi, Neamţ si Bacău, la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor şi/sau la imobilele unde existau date că s-ar afla bunuri, obiecte sau înscrisuri ce au legătură cu infracţiunile cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 30.000 de lei, 5 permise auto falsificate, cărţi de identitate autoturisme în alb, provenienţă Italia, 22 de autoturisme, 17 tractoare şi utilaje agricole, 2 motociclete, toate în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.

Totodată, 13 persoane au fost conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus faţă de 4 persoane măsura reţinerii, pentru 24 de ore şi faţă de 9 persoane măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, a transmis IPJ Iaşi. 

Persoanele cu privire la care s-a dispus măsura reţinerii vor fi prezentate Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Garsoniera cu WC lângă aragaz, noua senzaţie în cea mai scumpă piaţă imobiliară din România. Cum arată

Viaţa clujeanului care trăieşte din poker: „Într-o seară am câştigat 145.000 de dolari. Fără disciplină n-ai nicio şansă”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite