VIDEO Pelerinaj uriaş la mormântul lui Arsenie Boca. Cât de aglomerată a fost Mănăstirea Prislop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la Mănăstirea Prislop. ADEVĂRUL.
Imagini de la Mănăstirea Prislop. ADEVĂRUL.

Plerini din toate colţurile ţării au venit în acest sfârşit de săptămână la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Regulile de distanţare socială nu au funcţionat, la sfârşit de săptămână, la Mănăstirea Prislop, din cauza numărului mare de pelerini şi a aglomeraţiei din curtea şi din jurul aşezământului religios.

GALERIE FOTO DE LA MĂNĂSTIREA PRISLOP

Aproape 5.000 de oameni au venit la Prislop pentru a vizita mănăstirea şi pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca (1910 – 1989). La intrarea în lăcaşul din Ţara Haţegului, au fost afişate panouri în care li se indica oaspeţilor săi că purtatul măştii de protecţie este obligatoriu.

Mulţi dintre ei s-au conformat cerinţelor reprezentanţilor mănăstirii, însă alţi pelerini nu au dat importanţă acestora, chiar dacă au avut de aşteptat zeci de minute la coadă, în mulţimea de oameni care a urcat pe aleea cimitirului, spre mormântul duhovnicului. Un dispozitiv de igienizat mâinile a fost amplasat la poartă, lângă câteva afişe în care se recomanda păstrarea distanţei de 1,5 metri între pelerini.

Duminică, numărul autocarelor care aduc pelerini la mormântul lui Arsenie Boca a fost mai redus decât în lunile de vară, însă câteva sute de maşini au ocupat, de la primele ore ale dimineţii parcarea din faţa mănăstirii şi marginile şoselei Silvaşul de Sus – Mănăstirea Prislop. Din cauza aglomeraţiei, s-au format cozi de peste un kilometru de autoturisme parcate, iar poliţiştii le-au indicat şoferilor să îşi lase maşinile până aproape de satul Silvaşul de Sus şi să îşi continue drumul spre mănăstire, pe jos.

manastirea prislop foto daniel guta adevarul
manastirea prislop foto daniel guta adevarul

Mănăstirea Prislop datează din secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase evenimente care au intrat în istorie. În urmă cu cinci secole, în vecinătatea bisericii, călugărul Ioan şi-a amenajat o chilie, scobind o stâncă ascunsă de pădurea Silvaşului. A murit însă înainte de a termina de dăltuit fereastra chiliei, ucis de vânătorii care l-ar fi confundat cu un animal sălbatic. La Mănăstirea Prislop se află mormântul şi piatra funerară a domniţei Zamfira, fiica domnitorului muntean Moise Vodă Basarab. Locul din Ţara Haţegului a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile favorite ale pelerinilor din toate colţurile ţării datorită călugărului Arsenie Boca, înmormântat aici.


Video, pe larg, de la mănăstire.

manastirea prislop foto daniel guta adevarul
manastirea prislop foto daniel guta adevarul

Mai puteţi citi şi:

Mănăstirea Prislop în secolul al XIX-lea. Povestea emoţionantă din spatele unei imagini unice

VIDEO 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca. Mii de oameni au venit la Mănăstirea Prislop

Vedeta TV care a stârnit controverse după şedinţa foto sexy la mormântul lui Arsenie Boca: „Erau 40 de grade. Dumnezeu nu judecă un decolteu“

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite